Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone täyttää 10 vuotta – Näin Steve Jobs esitteli sen

2
Manu Pitkänen

iPhone täyttää 10 vuotta – Näin Steve Jobs esitteli sen
Applen ensimmäisen iPhone-puhelimen julkistuksesta tulee tänään kuluneeksi tasan 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yhtiö julkaisi uutishuoneessaan lyhyen artikkelin, jossa käydään nopeasti läpi puhelinmarkkinat mullistaneen laitteen historiaa ja nykytilannetta.

Toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan iPhone määritteli menneen 10 vuoden aikana mobiilimarkkinat uudelleen, mutta hänen mielestä kehitys on vasta päässyt alkuun. Cook hehkuttaa parempaa olevan vielä luvassa. Huhujen mukaan Apple voisi tehdä tänä vuonna julkistettavan uudella iPhonella tavallista suuremman irtioton. Juhlavuosimallissa saatetaan hyödyntää täysin uudenlaisia ratkaisuja, kuten esimerkiksi kaarevaa OLED-näyttöä, johon on integroitu Touch ID -sormenjälkilukija.

iPhonen julkistamisen jälkeen puhelinmarkkinoilla on nähty todellinen isojako, jossa vanhat asemansa vakiinnuttaneet valmistajat ovat hiljalleen hävinneet ja tilalle on tullut uusia yrittäjiä. Vanhoista isoista merkeistä lähinnä Samsung on onnistunut pitämään pintansa ja kasvattamaan markkinaosuuttaan. Suomalaisten näkökulmasta ehkä kaikkein ravisuttavin muutos oli Nokian nopea alamäki vuoden 2011 jälkeen ja puhelinliiketoiminnasta luopuminen vuonna 2014.


Alla olevalla videolla Applen perustaja Steve Jobs esittelee ensimmäisen iPhonen lehdistölle.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

robsku
robsku

1

Ainoa asia joka voittaa Nokia N900:sen on multi-touch, ja Nokian kohdalla kaikki - ei vain osa, vaan kaikki (kuten tämä show mies ilmaisisi) - väitteet ovat totta:
mikään ei voita stylusta tarkkuudessa.

Näppäimistöt esiintyvät myös alta esiin vedettävässä muodossa - ja entä fyysisen näppäimistön muuttumaton luonne?
No, se ei sulje pois kosketusnäppäimistön käyttöä, saatika muita ruudun käyttöliittymä elementtejä... - stylus taas ei ole vain sormea pirusti tarkempi (mutta sen pitää olla teräväpäinen), vaan sekään ei poissulje sormen käyttöä...
Ja mitä helppokäyttöisyyteen tulee ei Maemo Linux ollut vain sitä, vaan täysin aikaansa edellä. Ja on sitä useimmilta osilta yhä.

Uutta todellista Linux älypuhelinta odotellessa...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti robsku:

Ainoa asia joka voittaa Nokia N900:sen on multi-touch,

Ja kun ottaa huomioon, että N900 oli kaupoissa miltei kolme vuotta tämän videon jälkeen, oli Nokian koneessa havaittavissa merkkejä yskähtelystä.

iPhone 3GS, N900:n aikalainen, voitti monessa asiassa, päällimmäisinä käyttökokemus, koko ja sovelluskehittäjien tuki.

Lainaus:


mikään ei voita stylusta tarkkuudessa.

Ja kun katsoo kuinka yleisiä ne ovat tänä päivänä puhelimissa, ymmärtää mikä on tarkkuuden merkitys massoille.

Lainaus:


Näppäimistöt esiintyvät myös alta esiin vedettävässä muodossa - ja entä fyysisen näppäimistön muuttumaton luonne?
No, se ei sulje pois kosketusnäppäimistön käyttöä, saatika muita ruudun käyttöliittymä elementtejä...

Markkina on puhunut. Jos fyysisille näppäimistöille olisi enemmän kysyntää, olisi niitä tarjolla ihan eri tapaan kuin nykyään älypuhelimissa.

Lainaus:


Ja mitä helppokäyttöisyyteen tulee ei Maemo Linux ollut vain sitä, vaan täysin aikaansa edellä. Ja on sitä useimmilta osilta yhä.

No ei ainakaan N900:ssa ollut versio loistanut helppoudella eikä käyttökokemuksella. Vuoden 2009 lopulla kilpailua alkoi olla jo aika hyvin. Maemo oli tuolloin jokseenkin jaetulla sijalla kolme kisaamassa WebOS:n ja Windowsin kanssa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja