Minecraftin kehitys Windows-puhelimille loppuu

1
Manu Pitkänen

Minecraftin kehitys Windows-puhelimille loppuu
Microsoftin mobiilialustat eivät koskaan saavuttaneet erityisen merkittävää globaalia markkinaosuutta, minkä takia harva sovelluskehittäjä on nähnyt tarpeelliseksi kehittää sovelluksia sille. Ohjelmistojätti näyttää itsekin taipuneen tälle kannalle.

Windows Centralin lähteiden mukaan Microsoft on nimittäin päättänyt kaikessa hiljaisuudessa lopettaa Minecraft Pocket Edition -pelin kehittämisen Windows Phone- ja Windows 10 Mobile -alustoille. Peliä pelataan alustoilla niin vähän, ettei sen päivittämistä koeta enää järkeväksi. Minecraft PE on edelleen ladattavissa Windows Storesta, mutta päivityksiä sille ei ole enää tulossa.

Microsoft on ajanut älypuhelinbisnestään alas pari viime vuotta, mutta yhtiön on uskottu kuitenkin roikkuvan mukana Surface-brändin alla myytävillä puhelimilla. Minecraft Pocket Editionin kehityksen lopettaminen luo kuitenkin vaikutelman, ettei Microsoft panostaisi enää omaan mobiilialustaansa. Voi tietysti olla, että Microsoft kehittää universaalia Minecraft-sovellusta, jolloin erillisen Pocket Edition -version ylläpidolle ei löydy tarvetta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
364 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -30%

Oppo Reno 7 Lite 5G
618 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 889 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.