Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Saako Trump haluamansa? Apple mukana jättimäisessä investoinnissa

1
Manu Pitkänen

Saako Trump haluamansa? Apple mukana jättimäisessä investoinnissa
Apple ja Foxconn pohtivat näyttötehtaan rakentamista Yhdysvaltoihin, kertoo Nikkei. Toteutuessaan kyseessä olisi valtava investointi, sillä arvo saattaa olla jopa seitsemän miljardia dollaria.

Foxconnin hallituksen puheenjohtaja Terry Goun mukaan kyseisen näyttötehtaan tuotantoprosessi olisi erittäin pitkälle automatisoitu, mutta siitä huolimatta tuotantoalueelle voisi muodostua jopa 30 000–50 000 uutta työpaikkaa. Tehdas tuskin työllistää näin paljoa ihmisiä suoraan, mutta alihankinnan kautta työllistettävien ihmisten määrä voi hyvinkin kohota suureksi.

Goun mukaan Apple on kiinnostunut olemaan mukana investoinnissa, koska se tarvitsee itse tehtaan tuottamia isoja näyttöjä.

Näyttötehtaan rakentamisen lisäksi Foxconn on pohtinut rakentavansa Yhdysvaltoihin uuden muottitehtaan. Yhtiö voi myös siirtää Smart Technologies -kasvuyrityksensä toiminnan Kanadasta Yhdysvaltoihin, mikäli NAFTA-vapaakauppasopimus puretaan. Yhdysvaltojen tuore presidentti Donald Trump on kertonut vastustavansa NAFTA-sopimusta ja haluaa lisätä kotimaista tuotantoa.


Goun mielestä protektionismin nousu oli ennalta arvattavissa. Vaikka lisääntynyt tuotannon lisääntyminen Yhdysvalloissa synnyttääkin lisää työpaikkoja, niin se myös nostaa hintoja. Kaikki eivät ole välttämättä valmiita maksamaan 800 dollaria Yhdysvalloissa valmistetusta puhelimesta, kun vastaava Kiinassa valmistettu puhelin maksaa 300 dollaria.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja