Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy Note 7:n tuhoisat viat: Kaksi syytä puhelimien räjähtelyille

3
Manu Pitkänen

Galaxy Note 7:n tuhoisat viat: Kaksi syytä puhelimien räjähtelyille
Samsung on paljastanut Galaxy Note 7 -tutkimustensa tulokset. Palamaan syttyneiden puhelimien taustalla oli akkujen valmistusvaiheessa ilmenneet puutteet, mutta vikoja oli itse asiassa kaksi.

Ensimmäinen vika löytyi Samsungin oman tytäryhtiön suunnittelemista ja valmistamista akuista. Se myös aiheutti puhelimen ensimmäisen takaisinvetokutsun. Kyse oli käytännössä siitä, että akun ulkokuori oli suunniteltu liian pieneksi, minkä takia akulla ei ollut tarpeeksi tilaa laajeta ja kutistua. Ahtauden takia negatiivinen ja positiivinen elektrodi saattoivat sopivissa olosuhteissa koskettaa toisiaan, joka johtaa oikosulkuun.

Amperex Technologyn akut toimivat vuorostaan moitteettomasti. Samsung päätti ensimmäisen takaisinkutsun jälkeen siirtää kaikki Note7:n akkutilaukset. Amperex joutui kiihdyttämään tuotantoaan niin voimakkaasti, että se joutui tinkimään laadunvalvonnasta. Ultraäänihitsauksessa akkuihin saattoi jäädä ulkokkeita, jotka aiheuttivat oikosulun akkuun.Samsung ei ole tutkinut akkuja puhelimien kokoonpanovaiheessa, vaan testausprosessi jätetty akkuvalmistajien kontolle. Jatkossa Samsung aikoo kuitenkin testata akut itse. Laadunvalvontaan kuuluu uutena komponenttina röntgenkuvaus, jonka avulla oltaisiin voitu välttyä Samsung SDI:n akkujen aiheuttamat ongelmat.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

perhana
perhana

1

Tuosta oli jäänyt pois maininta että lisäksi testeissä löytyi akkuja joista oli jäänyt jokin eristysteippi kokonaan pois, eli löytyi kaikkiaan kolme erilaista räjähtelyn mahdollistavaa vikaa... sellaista laatua tällä kertaa.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Tuosta oli jäänyt pois maininta että lisäksi testeissä löytyi akkuja joista oli jäänyt jokin eristysteippi kokonaan pois, eli löytyi kaikkiaan kolme erilaista räjähtelyn mahdollistavaa vikaa... sellaista laatua tällä kertaa.

Kyllähän kaikki sumsangin laadun tietää

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Tuosta oli jäänyt pois maininta että lisäksi testeissä löytyi akkuja joista oli jäänyt jokin eristysteippi kokonaan pois, eli löytyi kaikkiaan kolme erilaista räjähtelyn mahdollistavaa vikaa... sellaista laatua tällä kertaa.

Kyllähän kaikki sumsangin laadun tietää

Totta, eihän Samsung merkkinä ole koskaan historiassa ollut mikään laadun tae.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.