Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkaisi digitaalisen avustajan, MIKAn

Matti Vähäkainu

Nokia julkaisi digitaalisen avustajan, MIKAn
Nokia on tänään kertonut uudesta lanseerauksesta. Tällä kertaa kyse ei kuitenkaan ole älypuhelimesta tai edes 4G-modeemista, vaan digitaalisesta avustajasta. Yhtiö on nimennyt sen MIKAksi.

Nokian mukaan MIKA saa nimensä sanoista Multi-purpose Intuitive Knowledge Assistant eli monitoiminen ja intuitiivinen tietoavustaja. Se ei ole kuitenkan useiden ääniavustajien tapaan suunnattu älypuhelinten (tai muiden laitteiden) kautta kuluttajille, vaan avustaa erityisesti teleoperattoreita ja niiden insinöörejä.

MIKA perustuu Nokian AVA-alustaan, johon perustuu myös yhtiön uusi ennakoiva korjaus (Predictive Repair), jonka avulla voidaan ennustaa mahdolliset laitteistoongelmat jopa kaksi viikkoa etukäteen. Yhtiön mukaan MIKA voi säästää jopa tunnin päivässä, kun insinöörit saavat tarvittavan tiedon nopeasti ja tehokkaasti.

Nokia tulee esittelemään tuotetta operaattoreille ensi kuun Mobile World Congress -messuilla ja ensimmäisille operaattorikumppaneille sitä tarjotaan jo nyt testattavaksi. Predictive Repair -ominaisuus saapuu kokeiltavaksi maaliskuussa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja