>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia demonstroi uutta verkkotekniikkaa: Mahdollistaa yksityiset LTE-verkot

Manu Pitkänen

Nokia demonstroi uutta verkkotekniikkaa: Mahdollistaa yksityiset LTE-verkot
Nokia, Alphabet ja Qualcomm ovat demonstroineet Las Vegasissa avointa 3,5 gigahertsin taajuutta käyttävää yksityistä LTE-verkkoa. Esityksessä siirrettiin 360 asteen videokuvaa suorana kilpa-autosta YouTubeen katsottavaksi.

Yritysten mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta kun lisensoimatonta taajuusaluetta (CBRS, Citizens Broadband Radio Service) käytetään osana yksityistä LTE-verkkoa. Ajatuksena on, että suuria ihmismassoja puoleensa vetävät paikat (suuryritykset, tapahtumat ja areenat) voisivat pystyttää alueelle oman LTE-verkon.

Tähän saakka oman matkapuhelinverkon pystyttäminen on vaatinut sopivien taajuuksien käyttöoikeuksien hankkimista, minkä takia verkkojen rakentaminen on käytännössä keskittynyt operaattoreille. Yhdysvalloissa on kuitenkin avattu 3,5 gigahertsin taajuusalue vapaaseen käyttöön, jolloin oman verkon voi rakentaa ilman taajuuksien lisensointia.

Oman verkon avulla yritykset tai tapahtumajärjestäjät voisivat tarjota kattavampia ja nopeampia yhteyksiä asiakkailleen tai työntekijöilleen operaattoreiden verkosta riippumatta. Tapahtumajärjestäjä voisi esimerkiksi myydä festareiden aikaan alueella toimivaa nopeampaa yhteyttä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.