Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Supercellin kova kasvu tyssäsi – Liikevaihto putosi

Manu Pitkänen

Supercellin kova kasvu tyssäsi – Liikevaihto putosi
Supercell on julkaissut viime vuoden tuloksensa. Uuden Clash Royale -pelin julkaisusta huolimatta yhtiön liikevaihto putosi hieman vuoteen 2015 verrattuna.

Liikevaihto oli viime vuonna 2,1 miljardia euroa ja pudotusta vertailukauteen oli 10 miljoonaa euroa. Supercelliltä on kuitenkin totuttu odottamaan huimaa kasvua ja Clash Royale julkaisun takia korkeille odotuksille oli myös perusteita. Liikevaihto ei kuitenkaan kasvanut, syy lienee kilpailun kiristymisessä. Esimerkiksi Niantic onnistui villitsemään mobiilipelaajat ympäri maailman Pokémon Go -pelillä.

Supercell onnistui kuitenkin parantamaan käyttökatettaan 917 miljoonaan euroon maltillisemman mainosbudjetin ansiosta. Parannus syntyi kuitenkin pääasiassa maltillisemmasta mainosbudjetista.

Viime vuosi oli Supercellin kannalta myös siinä mielessä poikkeuksellinen, että japanilainen Softbank irtaantui yhtiöstä ja myi osuutensa kiinalaiselle Tencent-teknologiajätille. Omistajavaihdos ei ole vaikuttanut Supercellin arkeen toimitusjohtaja Ilkka Paanasen mukaan, vaan uusikin pääomistaja antaa yhtiön toimia täysin itsenäisesti.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja