Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy S8:n uusi turvaominaisuus helppo ohittaa

3
Puhelinvertailu

Galaxy S8:n uusi turvaominaisuus helppo ohittaa
Samsung esitteli toissapäivänä uudet Galaxy S8 -lippulaivapuhelimensa. Puhelinten hienoin uusi ominaisuus on tietysti valtaisa, liki koko etupaneelin täyttävä näyttö, jota kutsutaan nimellä Infinity Display.

Tämän lisäksi tapahtui kuitenkin muutama muukin merkittävä uudistus. Suurempi näyttö tarkoitti, että kotinäppäin joutui antamaan tilaa ja samalla sormenjälkilukija siirtyi laitteen taakse.

Ainakin suurikokoisemman S8+:n kohdalla tämä tarkoittaa, että sormenjälkilukijaan on hieman vaikeampi päästä käsiksi. Onneksi Samsungin puhelimessa on myös kasvontunnistus, jonka avulla ei tarvitse löytää sormenjälkilukijaa takapaneelista kirjautuakseen sisään.

Teknologia ei sinänsä ole uutta, koska jo aiemmin kasvontunnistukseen luottavia lukituksia on nähty Android-puhelimissa. Niissä on kuitenkin aiemmin ollut ongelmaa, että lukitus avautuu myös kuvalla kasvoista, jonka tietysti voi kuka tahansa saada käsiinsä vaikka Facebook-profiilista.Kysymys tietysti kuuluukin, miten on Samsungin uuden tunnistuksen laita?

Itseasiassa juuri tähän kysymykseen ratkaisua on hakenut julkistustilaisuudessa testilaitteita kokeillut Marcianophone, joka otti itsestään kuvan ja esitti sen Galaxy S8:lle puhelimen näytöltä. Yllättäen Galaxy S8 hyväksyi kuvan ja päästi käyttäjän sisään, ja herra sai tämän videolle Periscope-striimissään.

Kyseinen ominaisuus ei tietysti ole kovin turvallinen lukitusmekanismi, mikäli näin tapahtuu myös kauppaan saapuvissa lopullisissa myyntimalleissa. Onneksi tosin lukitseminen kuvalla ei vaikuta kovin helpolta, sillä testaaja joutuu yrittämään sitä jonkin aikaa ennen onnistumista.

Marcianophonen Periscope-striimi löytyy täältä. Puhelimen aukeaminen puolestaan löytyy videon kohdasta 9:05.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Kasvotunnistuksen ei ole tarkoitus ollakkaan turvallinen, vaan helppokäyttöinen. Luotettavampaa tunnistustavarten laitteessa on muita menetelmiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Itse en ainakaan halua helppokäyttöisyyden nojalla tehdä puhelimestani turvattomampaa


Uutisen liittyen ei ole kyse tuosta, vaan päinvastoin.
Tyypillisesti puhelimessa on tietoturva vaatimukseltaan eritasoisia asioita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja