Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kumpi kannattaa ostaa? Vertailussa Samsung Galaxy S8 ja LG G6

3
Puhelinvertailu

Kumpi kannattaa ostaa? Vertailussa Samsung Galaxy S8 ja LG G6
Tämän vuoden ensimmäiset huippupuhelimet esiteltiin jo helmikuussa, kun LG julkisti sen uuden G6-lippulaivamallin. Sittemmin korealaisvalmistajista on odoteltu Samsungin uutuuksia. Nyt kun molemmat koko etupaneelin näytöllä varustetut korealaispuhelimet ovat julki, niin katsastetaanpa kumpaan kannattaa sijoittaa speksien puolesta.

Molemmat mallit sisältävät siis valtaisan näytön, joka kattaa muutama milliä lukuunottamatta koko etupaneelin. Niinpä fyysistä kotinäppäintä ei löydy kummastakaan. Näytöt ovat samaa luokkaa LG:n ollessa hieman pienempi 5,7 tuumalla Samsungin 5,8 tuumaan verrattuna.

Samsungin näytössä kuvasuhde on myös hieman isompi, joka tarkoittaa hieman enemmän pikseleitä, kun vaakaresoluutio on sama (S8:1440 x 2960 ja G6:1440 x 2880). Samsungin näyttö on tuttuun tapaan AMOLED ja LG:n IPS LCD, mutta niiden paremmuus on kiinni pitkälti kuluttajan mieltymyksistä. Yleisesti tosin Samsungin AMOLEDia pidetään huipputason näyttönä.


Molemmat näytöt tukevat Always On -ominaisuutta. Galaxy S8:ssa näyttö on suojattu Gorilla Glass 5 -lasilla, kun taas G6:ssa käytetään kolmannen sukupolven lasia.

Järjestelmäpiirin osalta Samsungilla on tarjolla parempaa, sillä samalla, kun LG luottaa Qualcommin viimevuotiseen Snapdragon 821 -piiriin, joka löytyy esim. OnePlus 3T:stä, niin Samsungilla on Suomessa tarjolla oma uusi huippupiiri Exynos 8895. Näistä jälkimmäinen on tehokkaampi, mutta täytyy muistaa, ettei Snapdragon 821 ole mitenkään hidas sekään.

Kameroissa on eroa vielä tätäkin enemmän. LG:n takakamera on G5:n tavoin kaksoiskamera, joka tarjoaa f/2.4 ja f/1.8 linssit. Tällä kertaa molemmat G6:n kamerat ovat 13 megapikselisiä. S8:n takaosasta löytyy vain yksittäinen kamera, joka edellisvuoden tavoin tarjoaa 12 megapikseliä, f/1.7 aukon ja suuremman 1/2.5" sensorin. Molempien valmistajien kamerat tukevat optista kuvanvakautusta ja vaihetunnistukseen perustuvaa automaattitarkennusta.

Laitteista löytyy tietysti molemmista sormenjälkilukijat, jotka ovat myös molemmissa tapauksissa, kiitos näyttöjen, sijoitettu takapaneeliin. USB-liitäntä on myös molemmissa mallia Type-C eli sen voi liittää molemmin puolin. Samsungin laite on ensimmäinen, josta löytyy Bluetooth 5.0, mutta sen tuomat edut ovat tässä vaiheessa suhteellisen pienet.

Kokonsa puolesta laitteet ovat liki identtiset. Pituutta on millien kymmenyksiä myöten saman verran, leveyttä G6:lla pari milliä enemmän ja S8:lla puolestaan paksutta hiuksen hienosti enemmän. G6 painaa kymmenisen grammaa enemmän, joka selittyy kenties hieman suuremmalla akulla (3300 vs 3000 mAh). Sen vaikutuksista akkukestoon on tässä vaiheessa tosin vaikea sanoa.

Kumpikaan puhelimista ei ole vielä kaupasta, joten hintalappuja emme pääse tarkistamaan, mutta Samsung on kertonut, että Galaxy S8:n alkaa 829 eurosta. G6:n hinta puolestaan sijoittunee n. 799 euron luokkaan. Mikäli hinnat päätyvät näin lähelle toisiaan, niin valinta kenties kääntyy speksien puolesta Galaxy S8:n suuntaan, paitsi jos haluaa välttämättä kaksoiskameran. • Vertailussa
 • Samsung Galaxy S8
 • LG G6
 • Kuvat
 • Mitat
 • 148.9 x 68.1 x 8 mm
 • 148.9 x 71.9 x 7.9 mm
 • Paino
 • 155 g
 • 163 g
 • Runko
 • Metallia ja lasia
 • Metallia ja lasia
 • Käyttöjärjestelmä
 • Android 7.0
 • Android 7.0
 • Näyttö
 • 5,8", 2960 x 1440, AMOLED
 • 5,7", 2880 x 1440 pikseliä, IPS LCD
 • Suoritin
 • Exynos 8895
 • Snapdragon 821
 • RAM
 • 4 GB
 • 4 GB
 • Sormenjälkilukija
 • Kyllä
 • Kyllä
 • Tallennustila
 • 64 GB, muistikorttipaikka
 • 32/64 GB, muistikorttipaikka
 • Kamera
 • Takana: 12 MP, OIS
  Edessä: 8 MP
 • Takana: 13+13 MP, OIS
  Edessä: 5 MP
 • Akku
 • 3000 mAh, ei vaihdettavissa
 • 3300 mAh, ei vaihdettavissa
 • Muuta
 • Pikalataus, langaton lataus, kasvontunnistus, kuulokeliitin
 • Pikalataus, langaton lataus, kuulokeliitin
 • Hinta (alkaen)
 • 829 €
 • 799 €?


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
JOUPPILA (vahvistamaton)

1

Jos olisin ostamassa puhelinta niin ostaisin LG isompi akku ja myös vaihdettavissa. Ehkä kaksoiskamera olis myös mietinnän syy!!!!

Vastaa
Kiedis
Kiedis

2

Aavistuksen kevyemmällä hinnoittelulla LG G6 voisi olla kovakin peli ja tarjota erinomaista kilpailua, mutta nyt jäävät kyllä molemmat kaupan hyllylle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja