Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elisa ja Nokia testasivat 5G:tä – Kaupallinen käyttö mahdollista jo ensi vuoden lopulla

1
Manu Pitkänen

Elisa ja Nokia testasivat 5G:tä – Kaupallinen käyttö mahdollista jo ensi vuoden lopulla
Elisa ja Nokia ovat testanneet ensimmäistä kertaa Euroopassa 3,5 gigahertsin taajuusaluetta 5G-matkaviestinnässä. Oulun Ruskossa suoritetussa testissä saavutettiin 1,5 Gbps:n yhteysnopeus ja viive oli pienimmillään 1,5 millisekuntia.

Viidennen sukupolven matkapuhelinverkkoteknologiaa on markkinoitu tiedonsiirtoväylänä nopeita ja hyvin alhaisen viiveaikoja vaativille sovelluksille. Tällaisia käyttökohteita voisi löytyä älykkäästä liikenteestä, terveydenhuollosta ja virtuaalitodellisuudesta. Lisäksi 5G:n avulla voitaisiin korvata joissain tapauksissa tilaajakuituyhteyksiä, jolloin vältytään kalliilta kaivuutyöltä.

Elisan mukaan 3,5 GHz:n taajuus tulee olemaan kaupallisten 5G-verkkojen keskeisimpiä taajuuksia maailmanlaajuisesti. Suomessa 3,5 GHz:n taajuusalue vapautuu 31. joulukuuta 2018, jonka jälkeen se on mahdollista ottaa kaupalliseen 5G-käyttöön.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
jarppi0123 (vahvistamaton)

1

Kohta viivettä ei ole ollenkaan ja nopeudet päätähuimaavia. Laitat kuvan jollekkin minne päin tahansa maailmaa. Niin on perillä melkein ennen kuin ehdit ees lähettää. Lähettää haamu tiedoston bittiavaruuteen kun luulee et lähetät kuvan toiselle ihmiselle. Jos lähetät kuvan niin singnaali ja aktivoitu kuva näkyy nanosekunnissa toisella ihmisellä. Mut jos perut viestin lähetyksen häviää haamutiedoato bittiavaruudesta kans nopeasti. Näin nopeutuue esim kuvan lähetys.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja