Huawei narahti – Uutuuspuhelimien joukossa heikompia yksilöitä

9
Manu Pitkänen

Huawei narahti – Uutuuspuhelimien joukossa heikompia yksilöitä
Isot tuotanto- ja myyntivolyymit pakottavat yrityksiä hankkimaan komponentteja useista lähteistä, jotta tuotannon taso voidaan varmistaa vaikka yhdellä toimittajalla olisi ongelmia toimittaa tavaraa. Huono puoli tässä on kuitenkin se, että tuotteiden laatu voi vaihdella paljonkin.

Tämä näkyy käytännössä esimerkiksi Huawein P10:ssä. Kiinalaiset omatoimitestaajat saivat kokeissaan selville, että P10:n tallennusmuistin luku- ja kirjoitusnopeudet voivat vaihdella paljonkin eri yksilöiden välillä. Tämän spekuloitiin johtuvan siitä, että Huawei on päätynyt käyttämään puhelimissa erilaisia muistityyppejä. UFS 2.1-, UFS 2.0- ja eMMC 5.1 -muististandardien nopeudet liikkuvat suunnilleen 700, 500 ja 300 Mbps:n tasolla.

Huawei on vahvistanut käyttävänsä erilaisia muisteja P10-puhelimissa ja muistuttaa, ettei se ole luvannut asiakasviestinnässään käyttää puhelimissa yhtä ja samaa muistityyppiä. Huawein mukaan yksi komponentti ei määrää laitteen suorituskykyä, vaan kyse on aina kokonaisuudesta.Hinta puhelimissa on sama, joten kuluttaja varmasti haluaisi varmistaa saavansa parhaimman mahdollisen yksilön. Pintapuolisesti laitteet ovat kuitenkin samanlaiset, joten laiteyksilöstä löytyvä muistiteknologia selviää vain testaamalla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
Entästestit (vahvistamaton)

1

Kiinnostavinta tässä olisi, että onko medioille arvioita varten lähetetyt mallit varustettu millä muistilla.

Vastaa
KaaliX
KaaliX

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Entästestit:

Kiinnostavinta tässä olisi, että onko medioille arvioita varten lähetetyt mallit varustettu millä muistilla.

tietenkin parhailla muisteilla

Vastaa
miiu74
miiu74

3

"Huawein mukaan yksi komponentti ei määrää laitteen suorituskykyä, vaan kyse on aina kokonaisuudesta."

Jaa...suorituskyky menee kyllä aina se hitaimman mukaan...

Vastaa
Kiedis
Kiedis

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miiu74:

"Huawein mukaan yksi komponentti ei määrää laitteen suorituskykyä, vaan kyse on aina kokonaisuudesta."

Jaa...suorituskyky menee kyllä aina se hitaimman mukaan...

Ei välttämättä, kuten ei P10:n tapauksessakaan. Tavallisessa käytössä eroa tuskin huomaa eikä omassa käytössä käynyt P10:kään millään tavalla hidastellut, vaikka Androbenchin mukaan sisälsi "hitainta" muistivarianttia.

Mitä tulee otsikointiin, Huawei ei ole "narahtanut" mistään, koska mitään lupauksia tai toisen kaltaisia viittauksia ei missään ole annettu, kuten kommenteissaan ovat todenneet. Narahtaminen tulee kyseeseen selkeästi vilpillisessä toiminnassa, mistä tässä ei nyt ole millään tasolla kyse.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miiu74:

Mitä tulee otsikointiin, Huawei ei ole "narahtanut" mistään, koska mitään lupauksia tai toisen kaltaisia viittauksia ei missään ole annettu...

On aina ilo huomata, että joku ajattelee ja ymmärtää mitä lukee.

Vastaa
jartar
jartar

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:


Ei välttämättä, kuten ei P10:n tapauksessakaan. Tavallisessa käytössä eroa tuskin huomaa eikä omassa käytössä käynyt P10:kään millään tavalla hidastellut, vaikka Androbenchin mukaan sisälsi "hitainta" muistivarianttia.

Mitä tulee otsikointiin, Huawei ei ole "narahtanut" mistään, koska mitään lupauksia tai toisen kaltaisia viittauksia ei missään ole annettu, kuten kommenteissaan ovat todenneet. Narahtaminen tulee kyseeseen selkeästi vilpillisessä toiminnassa, mistä tässä ei nyt ole millään tasolla kyse.


Jos Huawei toimittaa nopeimmilla muisteilla olevat kännyt testaajille ja asiakas saa kaupasta jonkun kolmesta muistivariantista niin kyseessä on selvä kusetus. Moni ostaa kännykän testien ja testaajien mukaan ja jos kaupassa myytävä tuote ei sitä vastaa niin nenästä vedetyksi on joutunut.

Se on turha väittää, että "emme ole mitään luvanneet" kun on testaajille toimittaneet tuotteet jotka vain hyvällä tuurilla vastaavat kaupasta ostettua kännyä.

Vastaa
perhana
perhana

7

Milloinkahan samsung "narahtaa" tuosta samasta asiasta, sehän on tuota harrastanut huippumalliensa kanssa jo vuosia, eikös niitä ole aina tullut jopa erilaisilla suorittimilla ja akuilla, ja tuskin muistitkaan kaikki samaa sarjaa niissäkään ovat... en vaan ole vielä nähnyt täällä uutista siitä että samsung olisi siitä "narahtanut"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hepsuilija (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Milloinkahan samsung "narahtaa" tuosta samasta asiasta, sehän on tuota harrastanut huippumalliensa kanssa jo vuosia, eikös niitä ole aina tullut jopa erilaisilla suorittimilla ja akuilla, ja tuskin muistitkaan kaikki samaa sarjaa niissäkään ovat... en vaan ole vielä nähnyt täällä uutista siitä että samsung olisi siitä "narahtanut"

Apple käyttää myös kahden eri toimittajan suorittimia iPhonessa. Toinen on marginaalisesti nopeampi kuin toinen mutta asialla ei tosiaan ole hirveästi väliä kun suorituskyky on niin lähellä toisiaan.

Uutiseen liittyen: Muistin nopeus ei normaalikäytössä ole todellakaan mikään rajoittava tekijä. Enemmän asiaan vaikuttaa prosessorin nopeus ja RAM-muistin nopeus ja määrä. Asia on eri jos siirtelet tiedostoja jne.

Turhaa nillitystä tämä.

Vastaa
Kiedis
Kiedis

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:


Jos Huawei toimittaa nopeimmilla muisteilla olevat kännyt testaajille ja asiakas saa kaupasta jonkun kolmesta muistivariantista niin kyseessä on selvä kusetus. Moni ostaa kännykän testien ja testaajien mukaan ja jos kaupassa myytävä tuote ei sitä vastaa niin nenästä vedetyksi on joutunut.

Se on turha väittää, että "emme ole mitään luvanneet" kun on testaajille toimittaneet tuotteet jotka vain hyvällä tuurilla vastaavat kaupasta ostettua kännyä.

Jännä, ettei väitteestä, jossa Huawei olisi toimittanut testeihin "parempia" versioita laitteistaan, löydy kotimaan uutisistakaan sanallakaan mainintaa, ainoastaan lähteetön väitteesi. Voisi kuvitella asian saaneen hieman laajemmat mittasuhteet, mikäli väitteessä olisi jotain perää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.