Yllättävä havainto: Lumia 950 toimii Samsung DeXin kanssa

1
Manu Pitkänen

Yllättävä havainto: Lumia 950 toimii Samsung DeXin kanssa
Samsung esitteli Galaxy S8 -älypuhelinten yhteydessä uuden Samsung DeX-adapterin, jonka avulla puhelimen saa peilattua isolle näytölle työpöytäoptimoidussa käyttöliittymässä. DeXiä markkinoidaan tietysti Galaxy S8:n lisälaitteena, mutta se näyttäisi toimivan myös Microsoftin Lumia 950 -älypuhelimen kanssa.

Lumia 950:n omistajat voivat siis halutessaan ostaa Samsung DeXin jos heille tulee tarvetta Continuum-ominaisuuden hyödyntämiselle eikä halua ostaa Microsoftin omaa sovitinta. Microsoftin sovitin on DeXiin verrattuna hieman sotkuisempi viritys kolmen eri johdon takia, mutta se toisaalta mahdollistaa puhelimen itsenäisen käytön Continuum-käytössäkin. DeXin kanssa Lumia 950:tä on hankalampi käyttää, koska puhelin on kiinteämmin kiinni sovittimessa.

Ristiintoimivuus on mahdollista ilmeisesti siksi, että Samsungin ja Microsoftin sovittimet ovat raudan osalta veistetty samasta puusta ja työpöytäoptimoitu käyttöliittymä ei ole mitenkään laitesriippuvainen.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.