Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple ryöväsi tärkeän pomon kumppaniltaan – Kehittääkö Apple omaa modeemia iPhoneen?

2
Manu Pitkänen

Apple ryöväsi tärkeän pomon kumppaniltaan – Kehittääkö Apple omaa modeemia iPhoneen?
Apple on napannut Qualcommin Engineering-toimintojen johtajan Esin Terzioglun omiin riveihinsä. Applella Terioglun tehtäviin kuuluu langattomien mikropiirien tuotekehityksen johtaminen. Tämä on voimakas signaali siihen suuntaan, että Apple kehittää parhaillaan omaa modeemia matkapuhelinyhteyksien hallintaan.

Terzioglu ehti työskennellä Qualcommilla yhteensä kahdeksan vuoden ajan ja hänen vetovastuullaan oli yhtiön teknologiaroadmapin suunnittelu. Hän siis käytännössä valmisteli teknologiajättiä siirtymään aina seuraavaan teknologiseen aikakauteen. Tuoreimpana esimerkkinä Terzioglun roolista oli siirtyminen 10 nanometrin tuotantoprosessiin.

Rekrytointi on siinäkin mielessä kiinnostava, että Apple ja Qualcomm ovat parhaillaan keskellä ison mittaluokan patenttilisensointiriitaa. Avainhenkilöiden ryövääminen ei ainakaan helpota yhtiöiden suhdetta. Patenttiriita voi myös olla seurausta siitä, että Apple kokee olevansa jo valmis siirtymään pois Qualcommin modeemiteknologiasta. iPhone 7:ssä Apple käytti sekä Qualcommin että Intelin modeemeja. Tulevaisuudessa Intelin rooli voi olla aiempaa väkevämpi, mutta pidemmällä aikavälillä Apple saattaa haluta siirtyä itse suunniteltuihin modeemeihin.


Aiemmin keväällä Apple tiedotti iPhonien grafiikkaohjaimia kehittäneelle Imagination Technologiesille, että se aikoo siirtyä kahden vuoden sisällä omaan grafiikkaohjaimeen.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

1

Sinänsä jännä suunta kun miettii miten Nokia toimi ollessaan hieman samassa tilanteessa. Eli tähtiin juuri päinvastoin. Nokialla oli alunperin hyvinkin pitkälti kaikki puhelimenvalmistukseen liittyvä, mutta ne myytiin ja jäljelle jäi vain core osaaminen.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sillattiis:

Sinänsä jännä suunta kun miettii miten Nokia toimi ollessaan hieman samassa tilanteessa. Eli tähtiin juuri päinvastoin. Nokialla oli alunperin hyvinkin pitkälti kaikki puhelimenvalmistukseen liittyvä, mutta ne myytiin ja jäljelle jäi vain core osaaminen.

Puhelinvalmistukseen liittyvä, kyllä. Älypuhelimiin ostettiin softaa ja rautaa vaikka mistä.

Apple on kieltämättä tehnyt erinomaisia päätöksiä tärkeiden teknologioiden suhteen (sormenjälkilukija, oma sovellusprosessori, softa, kääntäjäteknologia) ja omaa erittäin hyvän kontrollin niihin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja