Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android menettää kovan aseen iOS:ää vastaan – Tiedostonhallinta tulossa iOS 11:een

12
Manu Pitkänen

Android menettää kovan aseen iOS:ää vastaan – Tiedostonhallinta tulossa iOS 11:een
Tehokäyttäjien on ollut helppo perustella Androidin valintaa iOS:n sijaan muun muassa tiedostonhallinnalla. Applen mobiilikäyttöjärjestelmästä se on puuttunut kokonaan, kun taas Androidin vapaamielisempi suhtautuminen on tarjonnut pro-käyttäjille vapaat kädet melkeinpä mihin vain.

Tiedostonhallinta-kortin pelaaminen iOS-Android-kiistelyssä ei välttämättä ole kovinkaan pitkään mahdollista, sillä mobiilisovelluskehittäjä Steve Troughton-Smith on löytänyt App Storesta täysin uuden Applen kehittämän sovelluksen. Files-nimisestä sovelluksesta ei tällä hetkellä tiedetä juuri mitään, sillä sen esittelysivu on lähes kokonaan tyhjä. Ikoni ja nimi viittaavat kuitenkin vahvasti siihen, että ohjelman kautta pystyisi hallitsemaan puhelimeen tai tablettiin tallennettuja tiedostoja.

iOS-laitteista on löytynyt jo iCloud Drive -sovellus, jonka avulla on voinut hallita iCloudiin tallennettuja sovelluksia. Itse laitteeseen säilöttyjä tiedostoja on voinut kuitenkin käsitellä erillisten sovellusten kautta, eikä keskitetysti yhden hallintasovelluksen kautta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

_Jane_
_Jane_

1

Tarjoaa pro-käyttäjille mahdollisuuden?

Whaaat? Mä en kestänyt iOS:ää kuin viikon ilman jailbreakiä. Eihän sillä pysty tekemään mitään ilman sitä.

Eiköhän ne pro-käyttäjät ole osannut käyttää puhelintaan ilman tuollaista yksittäistä sovellusta jo ennenkin.

Vaikea kuvitella sitä segmenttiä, joille tälläinen mahdollisuus olisi OIKEASTI kilpailuetu Androidille.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Jane_:


Whaaat? Mä en kestänyt iOS:ää kuin viikon ilman jailbreakiä. Eihän sillä pysty tekemään mitään ilman sitä.

Voisitko yhtään avata mitä tarkalleen jailbreakin kanssa voi tehdä, mitä ilman jailbreakia ei voi?

Itse olen aika monta vuotta käytätnyt iOS:a ja ei ole käynyt jailbreak edes mielessä, mutta kiinnostaisi oppia lisää.

Vastaa
_Jane_
_Jane_

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Voisitko yhtään avata mitä tarkalleen jailbreakin kanssa voi tehdä, mitä ilman jailbreakia ei voi?

Itse olen aika monta vuotta käytätnyt iOS:a ja ei ole käynyt jailbreak edes mielessä, mutta kiinnostaisi oppia lisää.

No, olo on vähän sama kun käyttäisi kirjaston tietokonetta tai omaa tietokonetta. Siis käytännössä ylläpitäjän oikeudet omaan puhelimeen.

Minulle iOS:ssä mätti heti kun esim. en voinut tallentaa sähköpostin liitteinä olleita äänitiedostoja omaan laitteeseeni. Maaseudulla sillä on iso merkitys kun nettiyhteydet on hitaat.

Jailbreatulla laitteella voin muuttaa laitteen ikoneita ja ohjelmien nimiä, voin siirrellä tiedostoja laitteessani kuin tietokoneella, ohjelmoida erilaisia näpäytyksiä ja näppäinyhdistelmiä käynnistämään ohjelmia tai laittamaan wi-fi-yhteyspisteen päälle, asentaa ohjelmia App Storen ulkopuolelta, jotka mahdollistavat mm. kyseiset toiminnot ja ylipäätänsä voin saada laitteeni toimimaan ihan miten haluan ja tekemään ihan mitä haluan.

Ei tarvitse ajatella: "Voisiko puhelimeni toimia näin?" vaan "Miten saan puhelimeni toimimaan näin?".

Vastaa
delic
delic

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Jane_:Minulle iOS:ssä mätti heti kun esim. en voinut tallentaa sähköpostin liitteinä olleita äänitiedostoja omaan laitteeseeni. Maaseudulla sillä on iso merkitys kun nettiyhteydet on hitaat

Tämä onnistuu kyllä nykyisellään.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Jane_:


Jailbreatulla laitteella voin muuttaa laitteen ikoneita ja ohjelmien nimiä, voin siirrellä tiedostoja laitteessani kuin tietokoneella, ohjelmoida erilaisia näpäytyksiä ja näppäinyhdistelmiä käynnistämään ohjelmia tai laittamaan wi-fi-yhteyspisteen päälle, asentaa ohjelmia App Storen ulkopuolelta, jotka mahdollistavat mm. kyseiset toiminnot ja ylipäätänsä voin saada laitteeni toimimaan ihan miten haluan ja tekemään ihan mitä haluan.

Kiitos vastauksestasi. Ihan kauheasti ei ollut konkreettisia esimerkkejä ja ne jotka olivat eivät itselleni ole millään tavalla kiinnostavia. Pitää harkita Jailbreakia joskus jos sille keksin tarpeen.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Jane_:

Tarjoaa pro-käyttäjille mahdollisuuden?

Whaaat? Mä en kestänyt iOS:ää kuin viikon ilman jailbreakiä. Eihän sillä pysty tekemään mitään ilman sitä.

Eiköhän ne pro-käyttäjät ole osannut käyttää puhelintaan ilman tuollaista yksittäistä sovellusta jo ennenkin.

Vaikea kuvitella sitä segmenttiä, joille tälläinen mahdollisuus olisi OIKEASTI kilpailuetu Androidille.


Jane, et selvästikkään sitten tiedä tarpeeksi.

Toisin sanoen ei mitään pottia räjäyttävää, jotain kosmeettista kikkailua jota en edes halua tehdä. Muista myös, että kun Jailbreikkaat, menetätä mahdollisuuden käyttää minkään pankin pankkisovellusta puhelimessa! Se on todella iso miinus jollei ole lapsi. Aikuisena se on aika hemmetin tärkeää ainakin itselle ja en senkään takia voisi harkita moista toimenpidettä. Itse olen entinen pitkän linjan Android käyttäjä, noh voidaan sanoa "Fani", ollut monia kalliita androideja.

Vaihdoin Iphone7+ jokin aika sitten ja kertakaikkiaan ei missään vaiheessa ole tästä puuttunut mitään sellaista mitä olisin jäänyt kaipaamaan Androidissa ja saan sen päälle nauttia tiedosta, että saan varmasti kaikki käyttöjärjestelmä/turvallisuus päivitykset pitkään, joita tämä puhelin tulee vielä saamaan siinä ajassa kun on ehtinyt päivitykset loppua jo nykyisestä Androidin lippulaivasta kolmeen kertaan.

Erittäin tervetullut Appi tuo files ainakin minulle. Eli ei ole turha jokaiselle kuten sanoit.

PS: iPhonen saa "muistitikku" modeen ihan valikosta nykyään.

Vastaa
_Jane_
_Jane_

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Jane_:

Tarjoaa pro-käyttäjille mahdollisuuden?

Whaaat? Mä en kestänyt iOS:ää kuin viikon ilman jailbreakiä. Eihän sillä pysty tekemään mitään ilman sitä.

Eiköhän ne pro-käyttäjät ole osannut käyttää puhelintaan ilman tuollaista yksittäistä sovellusta jo ennenkin.

Vaikea kuvitella sitä segmenttiä, joille tälläinen mahdollisuus olisi OIKEASTI kilpailuetu Androidille.


Jane, et selvästikkään sitten tiedä tarpeeksi.

Toisin sanoen ei mitään pottia räjäyttävää, jotain kosmeettista kikkailua jota en edes halua tehdä. Muista myös, että kun Jailbreikkaat, menetätä mahdollisuuden käyttää minkään pankin pankkisovellusta puhelimessa! Se on todella iso miinus jollei ole lapsi. Aikuisena se on aika hemmetin tärkeää ainakin itselle ja en senkään takia voisi harkita moista toimenpidettä. Itse olen entinen pitkän linjan Android käyttäjä, noh voidaan sanoa "Fani", ollut monia kalliita androideja.

Vaihdoin Iphone7+ jokin aika sitten ja kertakaikkiaan ei missään vaiheessa ole tästä puuttunut mitään sellaista mitä olisin jäänyt kaipaamaan Androidissa ja saan sen päälle nauttia tiedosta, että saan varmasti kaikki käyttöjärjestelmä/turvallisuus päivitykset pitkään, joita tämä puhelin tulee vielä saamaan siinä ajassa kun on ehtinyt päivitykset loppua jo nykyisestä Androidin lippulaivasta kolmeen kertaan.

Erittäin tervetullut Appi tuo files ainakin minulle. Eli ei ole turha jokaiselle kuten sanoit.

Nyt täytyy kyllä sanoa, että en tiedä iOS 10:n toiminnallisuuksista juurikaan. Mutta sen voin sanoa, että en kestäisi hoitaa asioita puhelimellani jos joutuisin käyttämään niihin niin paljon näpäytyksiä ja valikoista valitsemisia kuin normaalin käyttöjärjestelmän toiminnot edellyttävät. Nyt sama hoituu yhdellä pyyhkäisyllä. Minulle se on _olennaista_.

Ja en tiedä olenko kosmeettisesti pikkumainen, mutta jos suosikkisovelluksessani on todella ärsyttävä ja epäonnistunut ikoni, enkä pysty sitä vaihtamaan ja joudun tuijottamaan sitä vuosia puhelimeni aloitusnäytöllä niin... =(

Eihän se kaikkia häiritse. Ei näytä häiritsevän autoliikkeiden mainostarrat autoissakaan, ihan kauniisti ne ikkunoissa ja rekisterikilpien laatoissa näyttävät säilyvän.

Pankkisovellukset, Android Pay ja lähimaksut toimivat hyvin rootatulla/jailbreatulla puhelimella. Yhtä hyvin on tiedot turvassa mun puhelimella ja tietokoneella. Se riippuu miten niitä käyttää.
Minulle nuo tietoturvauhat ovat teoreettisia. Ei ole koskaan itselle tapahtunut ongelmia sen suhteen tietokoneella tai puhelimella, eikä lähipiiriini kuulu ketään jonka tietoja olisi väärinkäytetty tai jonka tietokoneen virus olisi tyhjentänyt.

Ja minulta kyllä Applen puhelimesta loppui hyvin lyhyeen käyttöjärjestelmän päivitykset kun en ostanut juuri julkaistua mallia vaan sen vanhemman.

Ehkä kysymys on siitä mikä on "pro-käyttäjä" ja kuinka paljon käyttöjärjestelmää muuntelee. Itse puhuisin pro-käyttäjistä puhelimien suhteen vasta rootauksen/jailbreakin yhteydessä. Vai mikä olisi oikea termi käyttäjille, joille roottaus/jailbreikkaus on itsestäänselvyys?

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

8

Artikkelissa ei mainita mitään siitä millä perusteella päättelitte, että tämä ominaisuus tulisi iOS 11:ssa. Surkea otsikko jälleen kerran.

Vastaa
delic
delic

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Artikkelissa ei mainita mitään siitä millä perusteella päättelitte, että tämä ominaisuus tulisi iOS 11:ssa. Surkea otsikko jälleen kerran.

Katso kuva ;)

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Artikkelissa ei mainita mitään siitä millä perusteella päättelitte, että tämä ominaisuus tulisi iOS 11:ssa. Surkea otsikko jälleen kerran.

Katso kuva ;)

En näe kuvassa mitään mikä viittaisi iOS 11:aan.

Vastaa
delic
delic

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Artikkelissa ei mainita mitään siitä millä perusteella päättelitte, että tämä ominaisuus tulisi iOS 11:ssa. Surkea otsikko jälleen kerran.

Katso kuva ;)

En näe kuvassa mitään mikä viittaisi iOS 11:aan.

Tuskin se nykyiseen iOSiin voi tulla, kun ei siinä varmaan ole valmiuksia tuollaisen ohjelman toimimiselle.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Jane_:


Pankkisovellukset, Android Pay ja lähimaksut toimivat hyvin rootatulla/jailbreatulla puhelimella. Yhtä hyvin on tiedot turvassa mun puhelimella ja tietokoneella. Se riippuu miten niitä käyttää.
Minulle nuo tietoturvauhat ovat teoreettisia. Ei ole koskaan itselle tapahtunut ongelmia sen suhteen tietokoneella tai puhelimella, eikä lähipiiriini kuulu ketään jonka tietoja olisi väärinkäytetty tai jonka tietokoneen virus olisi tyhjentänyt.

Ja minulta kyllä Applen puhelimesta loppui hyvin lyhyeen käyttöjärjestelmän päivitykset kun en ostanut juuri julkaistua mallia vaan sen vanhemman.

Ehkä kysymys on siitä mikä on "pro-käyttäjä" ja kuinka paljon käyttöjärjestelmää muuntelee. Itse puhuisin pro-käyttäjistä puhelimien suhteen vasta rootauksen/jailbreakin yhteydessä. Vai mikä olisi oikea termi käyttäjille, joille roottaus/jailbreikkaus on itsestäänselvyys?

Onhan sulla hyviä pointteja tuossa, mutta jotkut vähän väärin.

Onko automaattisesti "Ei-pro" käyttäjä, ja joka ei saa puhelimesta tarpeeksi irti jollei tahdo rootata puhelinta? Sillä pystyy ilmankin tekemään paljon asioita joita "normaalikäyttäjä" ei ikinä tarvitse.
Ihan hyvin saan omaan servuuni SSH yhteyden puhelimelle terminaalisoftan kautta ilman roottaamista ja saan full-manual asetukset kamerasoftaan apilla. Ei ihan sunnuntaikäyttäjän hommia kuitenkaan ole, että kyllä appeja löytyy jos johonkin "Pro" tarkoitukseen.

Tuohon viestiin missä mainitsit, että pankkisoftat toimivat hyvin rootatulla/jailbreakatulla laitteella, oletko kokeillut on kysymykseni? Kyse ei ole siitä ettenkö itse luottaisi rootattuun luurin vaan siihen, että esim nordean ja OP:n pankkisovellus ei suostu käynnistymään rootatussa luurissa. Ne on tehty siten, että laittaa eston päälle jos havaitsee rootatun luurin, eikä tämä ole ainoastaan pannkiapeissä vaan on muitakin jotka tekee näin. Onhan se kai mahdollista kiertää, mutta tämä jos mikä on mielestäni täysin aikaavievää "turhaa säätöä" eikä helpota näppäilyntarvettasi ja ylimääräistä työtä yhtään ja on aika pain-in-the-ass ja epävarma ratkaisu kaikenkaikkiaan kunnes appi taas päivittyy ja kaikki pitää tehdä ehkä alusta.

Ja vielä iPhonesi päivitys juttuun, kun valittelit, että itselläsi loppui lyhyeen updatet, niin olet kyllä ostanut todella, todella, antiikkisen mallin jo valmiiksi tai luurisi on hyvin hyvin vanha. Nimittäin 2012, eli viisi (5) vuotta sitten tullut iPhone5 sai yhä viimeisimmän iOS päivityksen. Näin pitkään ei yhdellekkään androidille (muulle kuin Googlen?) olet tullut OS päivityksiä.

Mutta asian voi nähdä miten sen haluaa nähdä.
PS: Termi "Modaaja" olisi lähempänä totuutta, jos on kiva värejä ja teemoja ja launchereita vaihdella, koska mitään varsinaista taitoahan tuo roottaaminen ei enää tänäpäivänä vaadi, apsit ja kaikki asentuu lähes itsestään senkuin vaan etsii oikean, Olen joskus rootannut jok'ikisen luurini, mutta lopetin touhun kun tajusin, että jokapäiväinen saavutettu hyöty on minimaalinen.

Olen tullut lopputulokseen, että roottaaminen on "säätöä säädön perään" ilman vastaavaa hyötyä. Mutta tämä on oma mielipide.

Itse haluan, että puhelin toimii sulavasti, nopeasti ja ennenkaikkea luotettavasti joka apin kohdalla ilman, että saa heti olla terminaalissa säätämässä ja lautailla viittä "työkalu"appia siihen kun haluaa asentaa yhden "pankkiapin" nopsaan, eikä heitä virheilmouitusta kun OS:ssää on puukoteltu.
:)

"Se ei kerro ihmisen (ajo)taidoista mitään, jos sillä on autokaupan tarra autossa."
Ihmisillä on kuitenkin eri tarpeet, niin tätä toki kunnioitan, kunhan mietin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja