Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HIGH.FI Uutisvahti Androidille tukee nyt Googlen AMP-standardia - nopeuttaa sivulatauksia valtavasti

3
Petteri Pyyny

No nyt! Suomen paras uutissovellus tukee nyt Googlen supernopeaa standardia - sivut latautuvat silmänräpäyksessä
Uutiskeräimemme HIGH.FI Uutisvahti Androidille on päivittynyt uuteen versioon. Versionumeroa v1.132 kantava julkaisu lisää mukaan tuen Googlen kehittämälle Accelerated Mobile Pages-standardille eli AMPille.

AMPin idea on yksinkertaisesti nopeus. Googlen mittausten mukaan etenkin mobiilikäyttäjiä ärsyttää suunnattomasti hitaasti latautuvat sivustot - jota pahentaa ajoittainnen mobiiliverkkojen hidastelu tai suoranainen pätkiminen. Tähän ratkaisuksi Google julkisti vuonna 2016 AMP-standardin, jonka ainoa tarkoitus on tehdä mobiilisivuista nopeita.

Käytännössä AMP on erittäin tiukka HTML:n versio, joka ei salli käytännössä lainkaan sivustojen omaa JavaScriptiä, vaatii kuvien koot tietoon jo etukäteen sekä mahdollistaa AMP-muotoisten sivustojen tallettamisen suoraan Googlen palvelinten välimuistiin. Näin ollen AMP-yhteensopivat sivut latautuvat käytännössä silmänräpäyksessä. Myös mainokset, erinäköiset sosiaaliseen mediaan tarkoitetut jakonapit, YouTube-videot, jne latautuvat tiettyyn kokoon, joten niiden latautuminen tapahtuu vasta sivun jo latauduttua ja näin ollen sivu ei "hypi" sisällön latautuessa, eikä myöskään videoiden tai mainosten latautumista tarvitse odotella, kun sivu on jo lukukelpoinen.


Google on tarjoillut AMP-sivuja omassa mobiilihaussaan jo jonkin aikaa - kyseiset sivut tunnistaa pienestä AMP-logosta hakutuloksen yhteydessä. Koska AMP on avointa lähdekoodia, on sitä siirtynyt tukemaan myös useita muita verkon jättiyrityksiä, kuten mm. Twitter Android-sovelluksellaan.

Käytännössä se, että HIGH.FI Uutisvahti tukee AMP-sivuja tarkoittaa sitä, että mikäli uutissivusta on olemassa AMP-versio, ohjaamme käyttäjän lukemaan AMP-version ns. tavanomaisen mobiiliversion sijaan.

Alla pientä vertailua, ensin 4G-yhteyden yli kahden, samaan konserniin kuuluvan uutissivuston latautuminen - Tivi, joka ei tue AMPpia ja Mikrobitti, jolta AMP-versio löytyy (osalle uutisista):..ja sama 2G-yhteyden kautta, jolloin video on yhtä mielenkiintoista katseltavaa kuin maalin kuivuminen...AMP-tuella höystetty HIGH.FI Uutisvahti löytyy täältä:

HIGH.FI Uutisvahti Androidille

Suomessa AMP-tuki löytyy omien tilastojemme mukaan toistaiseksi ainoastaan Mikrobitiltä sekä GameReactorilta. Maailmalla tilanne on eri ja englanninkielisiä uutisia selaillessa HIGH.FI'n avulla noin kolmasosa uutislähteistä tukee AMPpia jo nyt. Oletettavaa on, että tilanne kohenee lähiaikoina nopealla tahdilla, koska Google suosii nopeasti latautuvia sivuja myös hakutuloksissaan.

P.S. Luonnollisesti HIGH.FI:n AMP-tuki on saatavilla myös kelle tahansa, joka kehittää uutissovelluksia, tarjoamamme avoimen API-rajapinnan kautta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Juupastajuu (vahvistamaton)

1

Hyvä äppi tämä mutta voisi ehkä tiputtaa muutaman sivuston pois syötteistä jotka toistuvasti päivittää vanhoja juttuja uusina tai joiden juttuaihe ei vastaa yläkategoriaa vaan onkin lopulta mainos. Myöskin jutut joiden lukeminen vaatii tilauksen voisi rajata syötteistä pois.

Vastaa
dRD
dRD

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juupastajuu:

Hyvä äppi tämä mutta voisi ehkä tiputtaa muutaman sivuston pois syötteistä jotka toistuvasti päivittää vanhoja juttuja uusina tai joiden juttuaihe ei vastaa yläkategoriaa vaan onkin lopulta mainos. Myöskin jutut joiden lukeminen vaatii tilauksen voisi rajata syötteistä pois.

Noista ongelmallisista sivuista kannattaa heittä meille suoraan palautetta, niin osataan käsitellä - systeemi seuraa 7 eri kielellä useampaa tuhatta lähdettä, niin aivan kaikkia ongelmia emme itse ehdi havaitsemaan :-)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja