Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yhdysvallat tippui älypuhelinmarkkinoiden kärkipaikalta jo yli viisi vuotta sitten, nyt menee kakkossijakin

1
Puhelinvertailu

Yhdysvallat tippui älypuhelinmarkkinoiden kärkipaikalta jo yli viisi vuotta sitten, nyt menee kakkossijakin
Yhdysvallat oli pitkään älypuhelinmyynnissä suurin markkina-alue, mutta reilu viisi vuotta sitten, loppuvuodesta 2011 se menetti paikkansa Kiinalle, joka oli vaurastunut tarvittavan määrän ohittaakseen USA:n, todennäköisesti lopullisesti, älypuhelinten myyntimäärissä.

Nyt vuonna 2017 yhdysvaltalaismarkkinat joutuvat antamaan kakkospaikankin Aasiaa, kertoo FoneArena. Sivuston twiitissä esitellään diaa, jonka mukaan Yhdysvallat tippuu kolmanneksi ja paikan ottaa Intia, joka on kasvaa 127 miljoonan myydyn älypuhelimen suurvallaksi tänä vuonna.

Intian myyntimäärä on tämän mukaan enemmän kuin Brasiliassa, Japanissa ja Indonesiassa yhteensä.

Luonnollisesti tämä on hyvä merkki köyhempien, mutta selkästi väkirikkaampien, Aasian maiden vaurastumisesta. Jo vuosia on myös näkynyt trendi, jossa erityisesti kiinalaisvalmistajat ottavat vauraampien maiden valmistajia kiinni valmistusmäärissä. Luonnollisesti tämä sataa kotimaan laariin, josta hyvinä esimerkkeinä ovat mm. Huawei ja OnePlus.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Lainaus:


Yhdysvallat oli pitkään älypuhelinmyynnissä suurin markkina-alue, mutta reilu viisi vuotta sitten, loppuvuodesta 2011 se menetti paikkansa Kiinalle, joka oli vaurastunut tarvittavan määrän ohittaakseen USA:n, todennäköisesti lopullisesti, älypuhelinten myyntimäärissä.

Olisiko mitään mahdollisuutta, että markkinan suuruutta käsittelevässä jutussa puhuttaisiin rahasta muutenkin kuin epäsuoralla viittauksella vaurastumiseen?

Jos pelkät kappalemäärät merkitsisivät, puhuttaisiin tälläkin sivustolla varmaan kuulalaakerien ja naulojen valmistajista. Näin ei kuitenkaan ole, tärkeämpi markkinan koon mittari on sen rahalllinen suuruus, myös muita suureita on.

Vaurastumisen lisäksi syitä ovat ”älypuhelmien”, joka terminä on varsin epäselvä, hinnan laskeminen entisestään, niiden tuoman potentiaalisen hyödyn kasvu ja ”peruspuhelinten” kehityksen hiipuminen.

Myös markkinoiden väliset erot vaikuttavat. USA:ssa älypuhelinmarkkinoista on jo saturoitunut, liki kaikilla älypuhelimen haluavalla on sellainen, puhelinten kehitystahti ei enää ole huippuvuosien tasolla, joten joka vuosi ei ole “tarvetta” ostaa uutta puhelinta. Kehittyvissä maissa markkina ei ole likimainkaan saturoitunut, joten vaurastuminen ja hintojen lasku mahdollistavat kappalemääräisen myynnin kasvun. Keskihinnat ja katteet todennäköisesti jäävät varsin pieniksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.