>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple luopui piireistä: iPhonen grafiikkapiiritoimittaja laitettiin myyntiin

1
Matti Vähäkainu

Apple luopui piireistä: iPhonen grafiikkapiiritoimittaja laitettiin myyntiin
Applen älypuhelimien suorituskyky on ollut kautta vuosien loistavalla tasolla. Joka vuosi iPhone onnistuu suorituskykytesteissä murskaamaan kilpailijat, joten selvää on, että jotain suorittimien, muistien ja grafiikkapiirien osalta ollaan tehty.

Yksi asia on kuitenkin viimeaikoina muuttunut olennaisesti. Apple on kertonut luopuvansa PowerVR-teknologiasta, joka on aiemmin löytynyt jokaisen iPhonen grafiikkapiiristä. Tämä on tietysti ollut valtaisan huono uutinen teknologiaa lisensoivalle Imagination Technologiesille.

Nyt yhtiö on laitettu myyntiin, kun tärkein asiakas on menetetty. Tämä kertoo siitä kuinka tärkeä Apple voi olla alihankkijalle. Tässä tapauksessa Applelta saadut rojaltit olivat pitkälti yli puolet yhtiön liikevaihdosta. Luonnollisesti samankaltaisia tarinoita löytyy tusinoittain myös Suomesta.

Yhtiö laittoi jo toukokuussa myyntiin MIPS- ja Ensigma-osastot, mutta nyt tarjolla on koko yhtiö. Imagination Technologies Group kertoo tiedotteessaan, että se on vastaanottanut muutamia mielenkiintoisia tarjouksia.Apple omistaa itse yhtiöstä 8,1 prosentin siivun. Omenayhtiön tulevissa iPhone-malleissa, kenties jo ensi vuodesta alkaen, käytetään yhtiön sisällä kehitettyä teknologiaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

MaaQV
MaaQV

1

Sanokaa minun sanoneen, jossain vaiheessa tulee uutinen, Intelin dumppaamisesta... A10X siru on jo järeän Core i5 tasoinen suorituskyvyltään. Silti ei ole yhtään tuuletinta, ja mahtuu ipadin paksuiseen lättyyn tai luuriin.

Samoin myös iOS kehitystyö on niin hyvässä hantissa (tiedostonhallinta, dock, ikkunointi uusimmassa 11:sta), että voi olla, että apple dumppaa myös macOS:n samaan syssyyn...

On meinaan vähän outoa, että uusimmassa ipad prossa on 120 hertsinen näyttö mutta uusimmissa maceissa missään ei ole...

Merkit on siis hyvin selvät... Katsotaan miten käy.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.