Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia-puhelimet kimppaan Kiinan Applen kanssa?

Manu Pitkänen

Nokia-puhelimet kimppaan Kiinan Applen kanssa?
Qualcomm on useimmille puhelinmerkeille ensisijainen valinta järjestelmäpiirien toimittajaksi, mutta osa yhtiöistä on alkanut myös ottaa etäisyyttä lähes monopolistiseen asemaan nousseeseen mobiilipiirijättiin. Esimerkiksi Samsung on yrittänyt lisätä Exynos-suorittimien käyttöä sen omissa puhelimissa.

Nokia-brändin alla puhelimia myyvä HMD Global saattaa myös etsiä itselleen kilpailevaa järjestelmäpiiritoimittajaa. Uusimpien huhujen mukaan HMD Global keskustelisi ainakin Xiaomin kanssa kiinalaisyhtiön Surge S1 -piirin käytöstä keskihintaisissa Nokia-älypuhelimissa. Xiaomi niitti aikoinaan mainetta Applen ilmeen orjallisesta kopioinnista, minkä takia sitä on kutsuttu "Kiinan Appleksi".

Huhuista ei ota oikein selvää, että aikoisiko HMD Global käyttää Surge S1:tä lähinnä Kiinassa myytävissä puhelimissa, vai olisiko kyseessä kansainvälisemmästä yhteistyöstä. Kovin kustomoidusta piiristä ei kuitenkaan ole kyse, sillä Surge S1 perustuu ARM:n Cortex-A53-ytimiin, joita on kaikkiaan kahdeksan kappaletta: neljä on tarkoitettu kevyisiin tehtäviin ja neljä raskaampaa laskentaan.


Ylemmän hintaluokan puhelimissa HMD Global aikoisi käyttää jotain muuta piiritoimittajaa, ilmeisesti tuttua ja turvallista Qualcommia.

Huhut ovat tässä vaiheessa melko epämääräisiä, joten tietoihin kannattaa suhtautua lähinnä viihteen kannalta. Nokia ja Xiaomi kertoivat kuitenkin aiemmin tänään sopineensa patenttien lisensoinnista ja liiketoiminnallisesta yhteistyöstä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja