Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uber lopettaa toimintansa Suomessa – Aikoo palata ensi vuonna

7
Manu Pitkänen

Uber lopettaa toimintansa Suomessa – Aikoo palata ensi vuonna
Kyytipalvelu Uber on päättänyt keskeyttää toimintansa Suomessa ensi vuoden kesään saakka. Palvelu on toiminut Helsingissä kahden ja puolen vuoden ajan.

Poliisi on epäillyt Uber Finland Oy:tä luvattoman taksiliikenteen harjoittamisesta Suomessa. Helsingin käräjäoikeus määräsi kesäkuun lopulla Uberin toimitusjohtaja Joel Järvisen omaisuutta vakuustakavarikkoon neljännesmiljoonan euron edestä jottei epäiltyä rikoshyötyä päästä hävittämään. Uber-kuskeja on tähän saakka sakotettu ja heidän toimintaansa on tutkittu oikeudessa asti, mutta Uberia itseään ei ole syytetty aiemmin mistään.

Toiminnan keskeytys liittyneen poliisin epäilyihin ja Uber ilmoittaakin aloittavansa liikennöinnin uudelleen kesällä 2018, kun Suomessa astuu voimaan uusi liikennepalvelulaki. Järvinen tosin kertoo HS:lle päätöksen tauolle menemisestä johtuvan "kokonaiskuvasta, ei mistään yksittäisestä asiasta".Keskeytys koskee ainoastaan UberPOP-palvelua ja ammattikuljettajille tarkoitettu UberBLACK-palvelu jatkaa toimintaansa elokuun 15. päivän jälkeenkin. Uberin toimistokin säilyy tietysti toiminnassa


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

Sai suomessa tuokin todella kylmän vastaanoton taksifirmoilta, samalla lailla kun onnibussi bussifirmoilta. Kilpailua tarttis tämä maa ja kipeästi. toivottavasti saadaan ne huhutut onnibus junat nopeasti vr:än lisäksi

Vastaa
pentsu
pentsu

2

Kilpailua tarvitaan mutta loistava uutinen silti. Lain täytyy olla kaikille liikennöitsijöille sama. Lisäksi saadaan kitkettyä harmaata taloutta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Kilpailua tarvitaan mutta loistava uutinen silti. Lain täytyy olla kaikille liikennöitsijöille sama.


Totta, tässä vahvasti ollu kyse lain ongelmista, jotka muuttuvat, vaikka vähän karsittuna. Se oma lukunsa tarvittiinko siihen tuota toimijaa, vai olisiko muutos edennyt ilman sitä. Osa uskoo että tarvittiin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lisäksi saadaan kitkettyä harmaata taloutta.


Uber mallilla voi kitkeä harmaatataloutta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
TaasBussilla (vahvistamaton)

4

Uberi palvelu oli tosi hyvä. Kai sit ajellaan taas bussilla, ku muut taksipalvelut ovat huonoja.

Vastaa
pentsu
pentsu

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Uber mallilla voi kitkeä harmaatataloutta.

Voi varmaan tai sitten edistää sitä. Itse pidän osaltaan harmaana taloutena sellaista johon ei ole oikeutta.

Karrikoiden ilmaisten ehkä jatkossa kuka tahansa voi toimia vaikkapa lääkärinäkin ilman asianmukaista lupaa. Varmaan sekin voi kitkeä harmaata taloutta, ainakin jonkun mielestä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Uber mallilla voi kitkeä harmaatataloutta.

Voi varmaan tai sitten edistää sitä. Itse pidän osaltaan harmaana taloutena sellaista johon ei ole oikeutta.


Uber mallissa on tehokkaita konsteja torjua ja selvitellä harmaata toimintaa. Kaikki tehtävät on tarkkaan kirjattu, samoin asiakkaat kuin tehtavan suorittamiseen osallistuneet, myös kaikki rahaliikenne.

Lääkärivertauksella yritit luoda vääristynyttä mielikuvaa, mutta tarkoitat että vähän sama kuin lääkäri tekisi pieniä kotikäyntejä jonkin palvelun kautta, josta tarkka kirjanpito niin tehtävistä, tekijöistä, asiakkaista ja korvauksista.

Lyhytaikainen huoneistonvuokraus on myös kritiikin kohteena. joillain väljästi "uber" tyyppisillä palveluilla on tiedossa osapuolet, kohteet ja rahaliikenne. Ja niitä perinteisiä missä ei moista tietoa.

Vastaa
pentsu
pentsu

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:


Uber mallissa on tehokkaita konsteja torjua ja selvitellä harmaata toimintaa. Kaikki tehtävät on tarkkaan kirjattu, samoin asiakkaat kuin tehtavan suorittamiseen osallistuneet, myös kaikki rahaliikenne.

Juu, ainoastaan verot unohtui uutisten mukaan muutamilta kuskeilta maksaa ja useimmilta puuttuu Suomen lain vaatima ammattiajolupa. Rikollista mutta mahdollista, ei kuitenkaan harmaata. Kaikki oli kunnossa, muuten vaan lopettivat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.