Raportti: Galaxy S8 ei menekään kaupaksi toivotulla tavalla

4
Matti Robinson

Raportti: Galaxy S8 ei menekään kaupaksi toivotulla tavalla
Samsungin uusien Galaxy-huippupuhelinten julkaisu meni varsin hyvin ja laitteet otettiin vastaan lehdistössä ja kuluttajien toimesta vastaan varsin lämpimästi. Yhtiön kotimaassa miljoona puhelinta myytiin alle kuukauteen ja tahti oli heti kättelyssä Samsungin mukaan vakuuttava muutenkin.

Nyt uudet tiedot Koreasta kuitenkin kertovat, ettei uusi Galaxy S8 yllä Galaxy S7:n viimevuotisiin myyntilukuihin. Korealaisen The Investorin mukaan Samsungin huippulaitteen myynti on noin 20 prosenttia pienempi kuin viime vuonna samalla aikavälillä. Tämä vaikuttaa varsin heikolta ottaen huomioon, että laitteen vastaanotto vaikutti ensialkuun paremmalta.

Lähteiden mukaan Samsung on myynyt noin 9,8 miljoonaa Galaxy S8 -laitetta ensimmäisen kahden kuukauden aikana, kun taas Galaxy S7:ää myytiin samassa ajassa 12 miljoonaa kappaletta. Arvioiden mukaan laitteita ei ole saatu myytyä toivotulla tavalla, vaikka tarjonta on ollut enemmän kuin kohdillaan. Samsung toimitti jälleenmyyntiin yli 10 miljoonaa laitetta ensimmäisen kuukauden aikana.Raporttien mukaan Samsung on myös vähentänyt tuotantoa, koska kysyntää ei ole ollut tarpeeksi.

Kilpailu Android-rintamalla on nykyisin valtaisan kovaa. Samsungin premium-hintaisten Galaxy S -huippulaitteiden kilpailijoiksi on tarjolla tusina kiinalaista valmistajaa, jotka tarjoavat liki samoja ominaisuuksia halvemmalla hinnalla.

Samsungin muistutti, että Galaxy S7 julkaistiin heti maailmanlaajuisesti ja Galaxy S8 ainoastaan kolmella tärkeällä markkina-alueella. Samsungin virallinen kanta on, että myyntiluvut ovat samankaltaisia viimevuotisen mallin kanssa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
193 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Motorola Moto G23 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G23
116 € Bigbox
151 € CDON
165 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
238 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto Razr 2022
895 € CDON
1125 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1124 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Johannes_Kastanja (vahvistamaton)

1

Onhan se nyt aika ilmiselvää, että kaikki eivät halua maksaa puhelimesta 800+€ vaikka luuri olisi kuinka hyvä. Itsekin odottelen hinnanpudotusta/uusien puhelimien julkistusta.

Vastaa
perhana
perhana

2

Kyllähän tuo samsungin myyntiluvuista uutisointi alkaa olla jo melko huvittavaa, kun sama toistuu jokaisen uuden "huippupuhelimen" kohdalla... eli heti puhelimen julkaisun jälkeen hehkutetaan kuinka myynti on räjähdysmäistä ja rikkoo ennätyksiä, ja sitten muutaman kuukauden jälkeen uutisoidaan ne todelliset myyntimäärät jotka sitten lopulta osoittautuvatkin edellistä mallia huonommaksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

3

Jos myynti rikkoo ennätyksiä, miksi siitä ei saisi kertoa? Vaikkeivät lyhyen aikavälin myyntiluvut minustakaan ole niitä kiinnostavimpia, ovat ne kuitenkin yksi tieto muiden joukossa. Tärkeintä on, että tällaiset asiat uutisoidaan asiallisesti ja mielellään kokonaiskuvaan suhteutetusti. Miksi myös kohdistat kommenttisi vain Samsungiin, ikään kuin ilmiö koskettaisi vain sitä? Samsung sentään toimitti puhelimia heti alkuun jälleenmyyjille riittävästi, eikä rajoittanut saatavuutta keinotekoisesti. Monet valmistajat lähettävät puhelimia alkuun tarkoituksella niukasti, jotta fanit saavat orgastisen "myyty hetkessä loppuun!" -uutisensa.

Samsung Electronics teki muuten alkuvuonna kaikkien aikojen ensimmäisen kvartaalin tulosennätyksensä. Tulos syntyi pääosin matkapuhelinmyynnistä. Se ei oikein sovi yhteen sen väitteesi kanssa, että Samsungin puhelimet myyvät aina vain huonommin.

Vastaa
perhana
perhana

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ademeion:

Jos myynti rikkoo ennätyksiä, miksi siitä ei saisi kertoa? Vaikkeivät lyhyen aikavälin myyntiluvut minustakaan ole niitä kiinnostavimpia, ovat ne kuitenkin yksi tieto muiden joukossa. Tärkeintä on, että tällaiset asiat uutisoidaan asiallisesti ja mielellään kokonaiskuvaan suhteutetusti. Miksi myös kohdistat kommenttisi vain Samsungiin, ikään kuin ilmiö koskettaisi vain sitä? Samsung sentään toimitti puhelimia heti alkuun jälleenmyyjille riittävästi, eikä rajoittanut saatavuutta keinotekoisesti. Monet valmistajat lähettävät puhelimia alkuun tarkoituksella niukasti, jotta fanit saavat orgastisen "myyty hetkessä loppuun!" -uutisensa.

Samsung Electronics teki muuten alkuvuonna kaikkien aikojen ensimmäisen kvartaalin tulosennätyksensä. Tulos syntyi pääosin matkapuhelinmyynnistä. Se ei oikein sovi yhteen sen väitteesi kanssa, että Samsungin puhelimet myyvät aina vain huonommin.

Jos myynti oikeasti rikkoo ennätyksiä niin toki siitä saa kertoa, samsungin tapauksessa kun vaan näyttäisi olevan niin että ainoastaan samsungin omat ilmoitukset myyntimääristä rikkovat niitä ennätyksiä.
Eli, kuten sanoit, samsung toimittaa puhelimia heti alkuun jälleeenmyyjille "riittävästi" ja ilmoittaa sitten niiden jälleenmyyjille toimitettujen puhelimien määrän perusteella että "myynti rikkoo ennätyksiä" kun niin monta miljoonaa puhelinta on jo toimitettu... mutta kun niitä toimitettuja puhelimia ei todellisuudessa vielä tuolloin ole myyty, vaikka ne samsungin toimesta jälleenmyyjille onkin toimitettu, tämä on selkeästi samsungin taktiikka jolla saadaan hypetettyä puhelinta ja massan mukana kulkevat lampaat ostamaan niitä, koska muutkin kerta ostaa.

Siihen en sitten ota kantaa kumpi on moraalisesti parempi taktiikka, toimittaa puhelimia niin rajoitetusti että luodaan mielikuva siitä että puhelimen kerkeää ostamaan vain harvat ja valitut, vaiko se että toimitetaan puhelimia niin paljon että saadaan luotua mielikuva siitä että kaikkihan sen ostavat, osta siis sinäkin.

Ja se että samsungin puhelimet möisivät aina vain huonommin ei suinkaan ole minun väitteeni, mutta jos muutaman viimeisen vuoden ajalta todellisten myyntimäärien uutisointia muistellaan, niin muutamana viimeisenä vuotena samsungin huippumalli vaan on jäänyt edellisen huippumallin myyntimääristä.
Se että samsungin matkapuhelinmyynti silti vetää, johtuu niistä keskihintaisista ja halpamalleista, joita ihmiset ostavat koska eivät osaa muuta ostaa kuin sen tutun samsungin, joka naapurillakin on, ja koska se myyjä ensimmäisenä sen samsungin heille esittelee.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.