Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Euroopan halvimmat gigatavut löytyvät Suomesta – Näin paljon suomalaiset käyttävät puhelinta

1
Manu Pitkänen

Euroopan halvimmat gigatavut löytyvät Suomesta – Näin paljon suomalaiset käyttävät puhelinta
Markkinatutkimusyhtiö Tefficientin tuoreen liittymätutkimus osoittaa ettei suomalaisten datasiirtonälässä ole nähtävissä laantumisen merkkejä. SIM-korttikohtaisessa vertailussa DNA:n liittymillä siirrettiin vuoden 2016 osalta toisiksi eniten dataa ja Elisan liittymät tulivat kolmanneksi. Kärkipaikan otti Itävallan 3-operaattori.

DNA:n verkkoon rekisteröidyt SIM-kortit siirsivät dataa vuonna 2016 keskimäärin 10,7 gigatavua kuukaudessa ja Elisalla dataa kulki kuukaudessa 9,2 gigatavua. Teliallakin yllettiin yli kuuteen gigatavuun. Tämän vuoden alussa datasiirron määrä kasvoi DNA:n liittymää kohden jo 14,3 gigatavuun ja Elisakin päästiin 11,8 gigatavuun.

Kokonaismäärällä mitattuna Elisan verkossa liikkuu suomalaisista operaattoreista kaikista eniten dataa – viime vuonna Elisan mobiiliverkossa liikkui 450 000 teratavua dataa. Eurooppalaisittainkin kyse on suuresta määrästä, sillä Tefficientin mukaan vain kolmen muun operaattorin verkossa siirrettiin enemmän informaatiota. Suomen hyvää sijoittumista vertailussa on selitetty hyvillä käyttöehdoilla: suomalaisten liittymien datasiirtoa ei ole yleensä rajoitettu datakatoilla. Tästä syystä suomalaisilla ei ole tarvetta käyttää paikallisia Wi-Fi-verkkoja.


Suomessa gigatavukohtainen hinnoittelu on Tefficientin mukaan hyvin edullinen. Elisalla ja DNA:lla gigatavut ovat maailman edullisimpia: Elisalla gigatavu tuo firmaan liikevaihtoa 1,2 euroa, kun taas DNA:lla vastaava lukema on 1,6 euroa. Telia erottautuu selvästi muista suomalaisista operaattoreista, sillä sille gigatavusta tulee rahaa 2,6 euroa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

etrade
etrade

1

Muutama vuosi sitten Telia lähes vaati datakattoa, mediassa.
Onneksi kuitenkin markkinatalous toimii, edes jollain aloilla, eikä ole kartellia.

Ite näen kaiken tarvittavan streamin jopa dataprepaid liittymällä, mutta pelaajat varmaan tarvii kiinteitä liittmiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja