Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta

7
Manu Pitkänen

Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin intuitiivisia, mutta välillä yhtiö joutuu opettamaan asiakkaitaan käyttämään tuotteitaan.

Näin käy erityisesti silloin kun laitteiden käyttöjärjestelmään tulee isoja muutoksia. Näin käy esimerkiksi iOS 11:ssä, joka tuo paljon uusia kikkoja iPadin moniajoon. Jotta ihmiset oppivat hyödyntämään tabletin moniajon kaikki mahdollisuudet ja ymmärtävät tabletin kykenevän mahdollisesti korvaamaan tietokoneen, pitää nykyisiä ja tulevia asiakkaita opettaa käyttämään uusia ominaisuuksia.

iOS 11 tuo iPadiin drag-and-drop-tyylisen tiedostojen ja ohjelmien siirron, mikä toimii kahdellakin kädellä käytettynä. Toisella kädellä voi siis edelleen käyttää tablettia, vaikka toisella kädellä siirtäisi tiedostoa toiseen sijaintiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
783 € CDON
1170 € Dustin Home
1179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1160 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Google Pixel 7a – hinta laskenut -22%

Kommentit (7)

karmakameli
karmakameli

1

Ainakaan applen ios:n asetukset-sovellus on sellainen sillisalaatti, että siitä ei meinaa koskaan löytää haluamaansa asetuspaikkaa. En tosin muista onko siinä nykyään haku niin kuin androidin asetuksissa, mutta sellaista se todellakin on kaivannut kun olen sitä joutunut joskus katsomaan.

Vastaa
delic
delic

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti karmakameli:

Ainakaan applen ios:n asetukset-sovellus on sellainen sillisalaatti, että siitä ei meinaa koskaan löytää haluamaansa asetuspaikkaa. En tosin muista onko siinä nykyään haku niin kuin androidin asetuksissa, mutta sellaista se todellakin on kaivannut kun olen sitä joutunut joskus katsomaan.


Ihan selkeähän se on, toki voisin samalla tapaa sanoa, että Androidin asetukset on sillisalaatti eikä sieltä mitään löydy. Jos et jotai käytä niin tietenkin on vaikea löytää.

iOSin asetuksissa on haku ollut parisen vuotta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

3

Voin sanoa, että molemmat ovat melko sillisalaatteja ja osittain epäloogisia. Molempien suhteen olen joskus tarvinnut Googlea, selvittääkseni ihan perusjutun sijainnin.

Hassua miten Symbiania hakuttiin joskus isosti juuri tästä samasta asiasta. Symbianissa oli vain silloin niin paljon enemmän mahdollisia asetuksia kuin kilpailijoissa niin toki se oli vaikeampi tehdä selkeäksi. Nyt iOS ja Android ovat samassa pisteessä ja tulos on aika lähellä samaa.

Vastaa
karmakameli
karmakameli

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sillattiis:

Voin sanoa, että molemmat ovat melko sillisalaatteja ja osittain epäloogisia. Molempien suhteen olen joskus tarvinnut Googlea, selvittääkseni ihan perusjutun sijainnin.

Hassua miten Symbiania hakuttiin joskus isosti juuri tästä samasta asiasta. Symbianissa oli vain silloin niin paljon enemmän mahdollisia asetuksia kuin kilpailijoissa niin toki se oli vaikeampi tehdä selkeäksi. Nyt iOS ja Android ovat samassa pisteessä ja tulos on aika lähellä samaa.

Näin on, olen samaa mieltä ja kokenut saman.

Vastaa
sorrii
sorrii

5

Itsellä kokemusta Maceista vain koulun taittoluokassa, jossa ei ole oikeita tietokoneita ollenkaan. Kyllä on ollut niin tuskaa edes löytää tiedostoja sieltä koneelta eli verkosta, että on tehnyt mieli lyödä sitä konetta aina. Joskus piti kopioida CD-levyltä jotain kuvia sinne koneelle, mutta en saanut edes sitä %¤#"! levyasemaa auki! ((kyä nolotti!!))

Jos joku systeemi on intuitiivinen, niin alkuperäinen Android! Itse ostin ensimmäisen älypuhelimeni joskus kivikaudella: HTC Magig. Kotimatkalla junassa Helsingistä Tamperelle opettelin kokeilemalla sen käytön, enkä yhtään kaivannut ohjekirjaa. Sain jopa verkkoasetukset kohdalleen, vaikka operattorilla ei ko. harvinaisen mallin tietoja ollut. Tämä Magig on edelleen käytössä varapuhelimena mökillä. Akku kestää vieläkin valmiustilassa 4-5 päivää!

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sorrii:

Itsellä kokemusta Maceista vain koulun taittoluokassa, jossa ei ole oikeita tietokoneita ollenkaan.

"Oikeita tietokoneita". Niinpä niin. 😊

Macit ovat olleet aina "oikeita tietokoneita" sitten noin vuoden 2001 käyttöjärjestelmäkin on ollut UNIX pohjainen, eli varsin oikea, ainakin jollakin oikean määritelmällä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sorrii:


Kyllä on ollut niin tuskaa edes löytää tiedostoja sieltä koneelta eli verkosta, että on tehnyt mieli lyödä sitä konetta aina.

Niin, jos ja kun eri käyttöjärjestelmä toimii eri tavalla ei ehkä kannata odottaa sen toimivan kuten joku toinen johon olet tottunut. Eri tapa ei mitenkään välttmättä ole huonopi tapa. Toki joskus on, mutta ei se mikään automaatio ole.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sorrii:


Joskus piti kopioida CD-levyltä jotain kuvia sinne koneelle, mutta en saanut edes sitä %¤#"! levyasemaa auki! ((kyä nolotti!!))

En tiedä miltä aikakaudelta tämä kuvaus on. Niissä Maceissa, joissa optinen asema ylipäätään on, on viimeisten noin 20 vuoden aikana ollut tyypillisesti ns. "slot loading" mallinen, eli se ei aukea yhtään mitenkään.

Joissakin tornimäkeissä on ollut avautuva, ja se aukeaa näppäimistöstä, yllätys yllätys, eject nappulalla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sorrii:


Jos joku systeemi on intuitiivinen, niin alkuperäinen Android! Itse ostin ensimmäisen älypuhelimeni joskus kivikaudella: HTC Magig.

Ainoa systeemi, joka on intuitiivinen on tissi, kaikki muut pitää enemmän tai vähemmän opetella.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sorrii:


Kotimatkalla junassa Helsingistä Tamperelle opettelin kokeilemalla sen käytön, enkä yhtään kaivannut ohjekirjaa. Sain jopa verkkoasetukset kohdalleen, vaikka operattorilla ei ko. harvinaisen mallin tietoja ollut.

En muista lukeneeni puhelimen käyttöopasta sitten vuoden noin 2004. Myös verkkoasetukset on saatu jokaisessa kohdalleen.

Vastaa
sorrii
sorrii

7

Lainaus:

En muista lukeneeni puhelimen käyttöopasta sitten vuoden noin 2004. Myös verkkoasetukset on saatu jokaisessa kohdalleen.

Persupuhelimesta siirtyessä ekaan älylaitteeseen voi olla vähän sormi suussa, ja olikin. Positiivinen yllätyshän se oli huomata että osaa ilman! Samaa ei voi sanoa esim. kun sain (=joulupukilta) nykyisenkin Windows-puhelimen (=Lumia 1520) ... Aika paljon siinä oli asioita, joita ei ihan kokeilemalla löydä. Vähän samaan tapaan kuin pöytäkoneen päivitys Win8'iin: Koneen sammuttaminenkin piti Googlata! ..

HTC Magig tuli muuten 2009 ... Ehkä silloin oli pärjännyt NOKIAlla sen 5 vuotta ilman ohjekirjaa ... ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.