Huhut paljastivat: Langaton lataus tulee AirPods-kuulokkeisiin arvokkaan kotelon myötä

1
Puhelinvertailu

Huhut paljastivat: Langaton lataus tulee AirPods-kuulokkeisiin arvokkaan kotelon myötä
Apple esitteli tiistaina uusia tuotteitaan ensimmäistä kertaa uudessa Apple Park -päämajassaan ja sen Steve Jobs Theater -nimeä kantavassa salissa. Tapahtumaan sisältyi valtaisasti muitakin ensimmäisiä kertoja, joista yksi liittyi langattomuuteen.

Jo viime vuonna Kalifornian Cupertinon kolossi esitteli ensimmäisiä askeleitaan täysin langattomaan mobiilielämään poistamalla kuulokeliittimen iPhonesta. Luonnollisesti uusistakaan iPhone-malleista ei siis löytynyt kuulokeliitintä, mutta tällä kertaa Apple meni askeleen pidemmälle.

Nyt langattomuuteen panostettiin paljon enemmän, sillä kaikki kolme uutta iPhone-mallia (iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X) saivat langattoman latauksen. Qi-standardia tukeva langaton lataus onnistuu siis iPhonella, mutta yhtiö kertoi myös, että yhtiön omalla AirPower-laturilla onnistuu Apple Watchin ja jopa AirPods-kuulokkeiden – tarkemmin sanottuna kotelon ja sen kautta myös kuulokkeiden – lataus, vieläpä yhtäaikaisesti.

Näistä jälkimmäinen ei kuitenkaan tue tällä hetkellä lainkaan langatonta latausta, vaan perustuu Lightning-USB-kaapelilla lataamiseen, joten Applen tulee esitellä uusi kotelo, josta löytyy Qi-standardin lataus. Niin onkin tapahtumassa jossain vaiheessa todennäköisesti ennen vuoden loppua.



Huhut kertovat, ettei Applelta tule siis uusia kuulokkeita, vaan ainoastaan vaihtoehtoinen kotelo, joka tukee langatonta latausta. Kotelon hinnaksi huhut kertovat 69 dollaria, joka tekee 170 euron hintaisista AirPods-kuulokkeista vielä tyyriimmät.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Numsu
Numsu

1

Kyllä jo ihan esittelytilaisuudessa kertoivat, että vaatii erillisen uuden kotelon. Ei mikään huhu.

Annoit myös kirjoituksessa olettaa, etteikö kelloa tai kuulokkeita pysty lataamaan muilla kuin Applen omalla laturilla. Kyllä ne kaikki sitä standardia tukevat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.