Paljastus uusista iPhoneista – Apple pienensi akkujen kokoa

2
Manu Pitkänen

Paljastus uusista iPhoneista – Apple pienensi akkujen kokoa
Applella ei ole tapana huudella uusien iPhonien akun koosta tai käyttömuistin määrästä mitään, vaan yhtiö puhuu yleisellä tasolla suorituskyvystä ja siitä kuinka kauan akku kestää tietyissä käyttöskenaarioissa.

Akun kapasiteetti milliampeeritunteina ja käyttömuistin määrä gigatavuina selviää yleensä viimeistään iFixitin purkuartikkeleiden myötä, mutta nyt nämä seikat ovat selvinneet kiinalainen TENAA-televalvontaviranomaisen julkaisemista dokumenteista. Mikäli TENAAn tiedot pitävät paikkansa – ja mikseivät ne pitäisi – on iPhone 8:ssa kaksi gigatavua muistia ja 1821 milliampeeritunnin akku. Kookkaammassa iPhone 8 Plussassa on vuorostaan kolme gigatavua muistia ja 2675 milliampeeritunnin akku.

Apple on siis pienentänyt iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan akkujen kapasiteettia iPhone 7:ään sekä iPhone 7 Plussaan verrattuna (1960 mAh ja 2900 mAh). Apple on onnistunut siis optimoimaan puhelimien virrankäyttöä ja hyödyntänyt sen komponenttikustannusten pienentämisessä.

iPhone X:n teknisiä tietoja TENAAsta ei ole vielä löytynyt.Apple aloittaa iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan myynnin Suomessa syyskuun 22. päivänä.


Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
iSami666 (vahvistamaton)

2

Ei välttämättä tarkoita virran optimointia. Spekseissähän lukee "Lasts about the same as iPhone 7", eli suurinpiirtein saman verran kestää. Mitä sitten tarkoittaakaan. Onko heitto puoltuntia tai 45min?

Lisäksi iPhoneX osalta sanotaan spekseissä "Lasts up to 2 hours longer than iPhone 7",mutta kuitenkin samassa ilmoitetaan, että internetin käytössä ja videon katselussa akun kesto on molemmissa tunti vähemmän kuin iPhone 8:lla tai iphone 7:lla.

Että uskokoon ken haluaa noihin applen löpinöihin. Se herra, joka näistä ominaisuuksista apple eventissä kertoi, oli ilmeessä outo katse, kun hän mainitsi akun kestosta. Luultavasti tiesi valehtelevansa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.