Rovion markkina-arvo kohoaa vajaaseen 900 miljoonaan euroon

Manu Pitkänen

Rovion markkina-arvo kohoaa vajaaseen 900 miljoonaan euroon
Rovio ilmoitti vähän aika sitten aikeistaan listautua pörssiin. Nyt yhtiö on kertonut tarkempia tietoja listautumisesta.

Maanantaina kello 10 alkavan listautumisannin alustava hintaväli 10,25–11,50 euroa osakkeelta. Annin koon arvioidaan olevan 438–488 miljoonaa euroa, josta kuitenkin yhtiölle kertyy vain noin 30 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Suurin osa tarjolle tulevista osakkeista on yhtiön pääomistajien myymiä osakkeita. Annin kautta kerättyjä varoja on tarkoitus käyttää Rovion kasvustrategian toteuttamiseen ja luoda edellytykset "pääomamarkkinoille pääsemiselle".

Alustavan arvion mukaan Rovion markkina-arvoksi muodostuu listautumisen myötä 802–896 miljoonaa euroa. Uutistoimisto Bloomberg arvioi aiemmin, että yhtiön markkina-arvo voisi kivuta jopa kahteen miljardiin dollariin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.