Yli miljardin dollarin diili – Google osti HTC:n Pixel-tiimin ja hankki oikeudet patentteihin

Manu Pitkänen

Yli miljardin dollarin diili – Google osti HTC:n Pixel-tiimin ja hankki oikeudet patentteihin
Google ei sittenkään ostanut taiwanilaista HTC:tä itselleen, vaan sen sijaan hakujätti päätyi hankkimaan valikoidusti osaajia älypuhelinmerkin riveistä sekä hankki ei-eksklusiivisen oikeuden yhtiön patentoimiin teknologioihin.

Suurin osa HTC:lta Googlelle siirtyvistä työntekijöistä työskentelee jo nyt Pixel-puhelimien parissa, joten heidän työnkuvansa ei välttämättä muutu suuresti, vaan palkanmaksajan nimi vain vaihtuu Googleksi. Tämä saattaa olla merkki siitä, että Google aikoo panostaa entistä tarmokkaammin laitekehitykseen, minkä takia yhtiö myös haluaa osaavat tuotekehittäjät omille palkkalistoilleen.

Pixelin parissa työskennelleet insinöörit saattavat päästä tekemään Googlella myös muita tuotteita, esimerkiksi Google Homen tai Chromecast-tyyppiset tuotteet voivat kaivata lisää työvoimaa. Samalla uutinen tarkoittanee myös sitä, että Google ei tarvitse ulkopuolista laitesuunnittelijaa. Lokakuun alussa julkaistavat Pixel 2 ja Pixel 2 XL ovat huhujen mukaan HTC:n ja LG:n suunnittelemia.HTC aikoo jatkossa keskittyä älypuhelinkehitykseen aikaisempaa suppeamman tuoteportfolion voimin. Lisäksi yhtiö aikoo kehittää hyvään vauhtiin päässyttä Vive-virtuaalilasiliiketoimintaa.

Google maksaa HTC:n työntekijöistä sekä IP-oikeuksista yhteensä 1,1 miljardia dollaria. Diilin odotetaan tulevan voimaan vuoden 2018 alussa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
286 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.