Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan

1
Manu Pitkänen

WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen puolueen kokoukseen.

Kiina esti jo heinäkuussa WhatsAppin video- ja äänipuheluiden toiminnan sekä mediatiedostojen lähettämisen – ainakin osittain. Tuolloin kuitenkin tavalliset tekstiviestit toimivat moitteettomasti. Estot poistettiin hetkeksi, mutta nyt ne ovat tulleet jälleen voimaan ja tällä kertaa myös tekstiviestien lähettäminen on estetty. WhatsAppin toimintahäiriöt Kiinassa laittoi merkille Symbolic Softwaren kryptografi Nadim Kobeissi.

Facebook ei ole suostunut kommentoimaan WhatsAppin tilannetta tai yhtiön palveluiden kokemia aiempia haasteita Kiinassa. Vaitonaisuudelle voi olla perustellut syyt, sillä Kiina on iso markkina-alue eikä Facebookilla ole varaa menettää sitä.

Eilen uutisoimme kuin WhatsAppin kovin kilpailija ja Kiinan pikaviestimarkkinoita hallitseva WeChat on päivittänyt yksityisyydensuojakäytäntöjään, jotka mahdollistavat nyt yksityistietojen luovuttamisen Kiinan viranomaisille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

pentsu
pentsu

1

Eipä se Kiinalaisia itseään juurikaan hetkauta, sillä whatsapp on kovin tuntematon Kiinassa jossa monet käyttävät WeChat:a.

Kiinassa toimiville länsimaalaisille keikkatyöläisille tuo on kuitenkin huono juttu. Toivottavasti ei jää pysyvästi blokatuksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.