Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Bugi Applen uudessa iOS-versiossa estää i-kirjaimen kirjoittamisen

3
Puhelinvertailu

Bugi Applen uudessa iOS-versiossa estää i-kirjaimen kirjoittamisen
Applen uusimmasta mobiilikäyttäjärjestelmästä on löytynyt bugi, joka estää joitain käyttäjiä kirjoittamasta kirjainta i. Tarkemmin bugi löytyy Applen pilvipalvelussa toimivasta ennakoivasta tekstinkorjauksesta.

Ongelma esiintyy uudessa iOS 11.1 -päivityksessä ja sille on tulossa todennäköisesti korjauspäivitys piakkoin.

Kirjain i on luonnollisesti englannin kielessä erityisen tärkeä itsekseenkin, joten ongelma on selkeästi melko inhottava. I-kirjain korvataan automaattisesti tekstinsyötössä kirjaimella A, jonka jälkeen tulee vieläpä erikoinen symboli.

Monissa tapauksissa symboli muuttuu kysymysmerkiksi, joten se näyttäytyy usein muodossa "A [?]". Ongelmasta on saatu paljon myös hupia aikaiseksi ja Twitterissä on twiittailtu mm. kuuluisa Descartesin Cognito ergo sum tyyliin "A [?] think therefore A [?] am".

Apple on myöskin julkaissut jo ohjeen ja siinä kehotetaan lisäämään tekstin korvaaminen manuaalisesti, jossa pieni i-kirjain korvataan suurella I-kirjaimella.







Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

1

Ensin laskin laskee mitä sattuu ja sitten kirjain uupuu. Hyvällä tasolla Applen softat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja