Ajokortin saa ensi vuonna ladattua älypuhelimeen

Manu Pitkänen

Ajokortin saa ensi vuonna ladattua älypuhelimeen
Trafi aloittaa älypuhelimessa toimivan mobiiliajokortin testaamisen vielä ennen vuodenvaihdetta, kertoo Ilta-Sanomat. Varsinaisen ajokortin tarvetta mobiilikortti ei kuitenkaan poista.

Suunnitelmissa on, että älypuhelinsovelluksen muodossa olevan ajokortin testaaminen aloitetaan noin tuhannen henkilön testitiimin voimin ennen vuodenvaihdetta. Mikäli testaus sujuu hyvin, tulee sovellus laajemmin saataville ensi vuoden aikana. Testivaiheessa sovellus on tarjolla iPhonelle, mutta sähköinen ajokortti on tulossa myös Androidille.

Päivitys: Mobiiliajokortti -projekti lakkautettiin vuonna 2020


Trafin yksikönpäällikkö Simo Karppinen huomauttaa Ilta-Sanomille, että EU-direktiivissä ajokortti määritellään fyysiseksi esineeksi, minkä takia testattavaksi sovellus ei voi syrjäyttää tai korvata tavallista ajokorttia. Mikäli Suomessa aiottaisiin siirtyä virtuaalisiin ajokortteihin, pitäisi direktiiviä ensin muuttaa.Mitä järkeä sovelluspohjaisessa ajokortissa sitten on? Karppisen mukaan mobiilisovelluksen avulla käyttäjälle voidaan tarjota joitain ajamiseen liittyviä lisäpalveluita. Sovellus voi esimerkiksi ilmoittaa ajokortin vanhenemisesta, ajoneuvoverosta tai auton katsastamisesta muistuttamisen. Möhemmin ominaisuustarjontaa voidaan täydentää rekisterinumeron tarkastamisen mahdollistavilla lisäpalveluilla. Kehityksen suunta määräytyy saatujen käyttökokemusten perusteella.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Honor X7b – hinta laskenut -25%

Honor X7b
149 € Gigantti
149 € Euronics
149 € Veikon Kone

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
675 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.