Android-puhelimet säästävät virtaa luvattomasti – Apple haasta jälleen Qualcommin oikeuteen

3
Manu Pitkänen

Android-puhelimet säästävät virtaa luvattomasti – Apple haasta jälleen Qualcommin oikeuteen
Apple on haastanut piiri- ja teknologiajätti Qualcommin oikeuteen akkukestoa parantavien patenttien luvattoman hyödyntämisen takia. Apple jätti haastahakemuksen San Diegossa.

Qualcommin ja Applen välinen kiista siirtyi oikeussaleihin tämän vuoden tammikuussa, kun Qualcomm kieltäytyi maksamasta Applelle tiettyjä oikaisumaksuja. Qualcommin mielestä se ei ole velvoitettu maksamaan maksuja Applelle, koska Apple toimi Qualcommin kanssa solmittua sopimusta vastaan Etelä-Korean kilpailuviranomaisten tutkinnan yhteydessä.

Apple vaati Qualcommilta Yhdysvalloissa miljardia dollaria maksamatta jätettyinä maksuina. Qualcomm haastoi vastaavasti Applen oikeuteen kesällä, koska sen mielestä Apple hyödyntää puhelimissaan muutamia patentoituja teknologioita luvattomasti. Apple luonnollisesti kiisti tämän ja nyt yhtiö on päättänyt haastaa Qualcommin oikeuteen uudelleen. Tällä kertaa kyse ei ole maksamatta jätetyistä maksuista, vaan Android-puhelimissa käytetystä teknologiasta.

Applen mukaan Snapdragon 800- ja 820-prosessoreista löytyy esimerkiksi virransäästötoiminto, joka kytkee suorittimen osia pois päältä kun niitä ei enää aktiivisesti tarvita.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Samsung Galaxy M32 5G – hinta laskenut -42%

Samsung Galaxy M32 5G
318 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 546 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Kommentit (3)

hannibal_pjv
hannibal_pjv

1

Eikös kaikissa prossissa ole ollut jo pitkään ominaisuus kytkeä pois päältä osia, joita ei käytetä... Ainakin Intelin prossissa lienee ollut vuosikausia. Maksaako Intel tuosta Applelle?
Minä säästän myös sähköä kytkemällä valot pois huoneista joissa en juuri sillä hetkellä oleskele... pitäisi minun alkaa maksaa rojalteja Applelle myös...

Vastaa
arivesa
arivesa

2

Ompun (kuvissa aina vajaan) patenttiriitely on jo perinnettä. Ja myös syy siihen,että "vaihtavat" sirutoimittajaksi Intelin. Sen kanssa kun ei ole vielä ehtinyt ryssiä välejään.

Riidat ovat aina olleet kyseenalaisia,toisin kuin esim Nokian patentit,josta Blackberryn tuomio hetki sitten todistaa.

Rivien välissä näyttää lukevan,että Aplella on huoli tulevasta. Eikä ihan syyttä,tuo polku kun on jo loppuun tallattu.

Vastaa
Jekku5
Jekku5

3

Laajemmin ottaen; ei ihme, jos maailmantalous sakkaa. Tuottoisinta kun on olla tekemättä mitään ja kieltämällä muitakaan tekemästä. Pilkunviilaajille: Tämä oli näin niinkuin kärjistettynä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.