Vanhat kilpakumppanit oikeudessa: BlackBerry joutuu maksamaan yli 100 miljoonaa Nokialle

Matti Robinson

Vanhat kilpakumppanit oikeudessa: BlackBerry joutuu maksamaan yli 100 miljoonaa Nokialle
BlackBerry ja Nokia ovat käyneet taistelua pantenttisopimuksiin liittyen oikeudessa, ja yhtiöistä ensiksi mainittu on hyväksynyt kansainvälisen kauppakamari ICC:n päätöksen sopimusrikkomuksen rikemaksuista. Ja vuosi ei ole 2007, vaan 2017.

Kanadalainen BlackBerry, aiemmin RIM, on hyväksynyt ICC:n päätöksen, jonka mukaan yhtiön on maksettava Nokialle 137 miljoonan dollarin eli n. 115 miljoonan euron mätkyn sopimusrikkomuksen johdosta. Nokian mukaan BlackBerry oli jättänyt maksamatta patenttisopimuksen mukaiset lisenssimaksut ja vei asian ICC:n tuomittavaksi.

Vaikka BlackBerry hyväksyi päätöksen, niin se aikoo viedä Nokian oikeuteen puolestaan niin Yhdysvalloissa kuin Saksassa, sillä sen mukaan puolestaan Nokia on rikkonut sen omistamia patentteja.

Vaikka valmistajien parhaat vuodet ovat ainakin puhelinten osalta takana, niin molemmat ovat pyrkineet edelleen tarjoamaan älypuhelimia omien brändien alla. Nokian puhelimia tietysti valmistaa nykyisin HMD Global, joka on vuoden varrella esitellyt älypuhelimia useisiin hintasegmentteihin. Samalla BlackBerryltä on tullut uusia laitteita, joista uusin on täysin kosketusnäyttöö pohjautuva BlackBerry Motion (kuvassa).Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C35
149 € Verkkokauppa.com
224 € CDON
240 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -24%

Samsung Galaxy A04s
98 € Power
99 € Gigantti
99 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.