Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vanhat kilpakumppanit oikeudessa: BlackBerry joutuu maksamaan yli 100 miljoonaa Nokialle

Matti Vähäkainu

Vanhat kilpakumppanit oikeudessa: BlackBerry joutuu maksamaan yli 100 miljoonaa Nokialle
BlackBerry ja Nokia ovat käyneet taistelua pantenttisopimuksiin liittyen oikeudessa, ja yhtiöistä ensiksi mainittu on hyväksynyt kansainvälisen kauppakamari ICC:n päätöksen sopimusrikkomuksen rikemaksuista. Ja vuosi ei ole 2007, vaan 2017.

Kanadalainen BlackBerry, aiemmin RIM, on hyväksynyt ICC:n päätöksen, jonka mukaan yhtiön on maksettava Nokialle 137 miljoonan dollarin eli n. 115 miljoonan euron mätkyn sopimusrikkomuksen johdosta. Nokian mukaan BlackBerry oli jättänyt maksamatta patenttisopimuksen mukaiset lisenssimaksut ja vei asian ICC:n tuomittavaksi.

Vaikka BlackBerry hyväksyi päätöksen, niin se aikoo viedä Nokian oikeuteen puolestaan niin Yhdysvalloissa kuin Saksassa, sillä sen mukaan puolestaan Nokia on rikkonut sen omistamia patentteja.

Vaikka valmistajien parhaat vuodet ovat ainakin puhelinten osalta takana, niin molemmat ovat pyrkineet edelleen tarjoamaan älypuhelimia omien brändien alla. Nokian puhelimia tietysti valmistaa nykyisin HMD Global, joka on vuoden varrella esitellyt älypuhelimia useisiin hintasegmentteihin. Samalla BlackBerryltä on tullut uusia laitteita, joista uusin on täysin kosketusnäyttöö pohjautuva BlackBerry Motion (kuvassa).

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.