Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusin Android-versio löytyy vain puolesta prosentista Android-laitteesta

1
Puhelinvertailu

Uusin Android-versio löytyy vain puolesta prosentista Android-laitteesta
Androidin yksi perimmäisistä ongelmista on käyttöjärjestelmän niin kutsuttu fragmentaatio. Tämä tarkoittaa, että käyttöjärjestelmästä on markkinoilla käytössä yhtäaikaisesti tusinoittain versioita, joiden toiminnallisuus ja tietoturva vaihtelee maan ja taivaan väliltä.

Tietysti uusin Android-versio, joka on tällä hetkellä 8.0-versionumerolla varustettu Oreo, on valtaisan tietoturvallinen ja tarjoaa kilpailukykyiset ominaisuudet. Tämän lisäksi tosin käytössä olevista älypuhelimista löytyy Android-versioita, jotka juontavat juurensa vuosien taakse.

Android Centralin bongaamat uudet luvut Androidin uusien versioiden päivitystahdista ovat melkoisen surkuhupaisaa nähtävää. Vain 0,5 prosentissa Android-laitteista on uusin Androidin Oreo-versio. Tämä tarkoittaa, että vain yksi laite kahdesta sadasta sisältää uusimmat tietoturvapäivitykset ja ominaisuudet.

Samanlainen osuus on 2011 julkaistulla Ice Cream Sandwich (4.0.3-4.0.4) -versiolla. Kaikkein suurimmat osuudet ovat 2015 julkaistulla Marshmallow-versiolla (29,7%), sitä edeltävällä Lollipop-versioilla (26,3%) sekä vuoden takaisella Nougatilla (23,3%).Google on vuosikausia luvannut parannusta fragmentaatio-ongelmiin, mutta ainakaan vielä sellaista ei ole löydetty. Niin kutsuttu Project Treble saattaa olla yksi asiaa helpottavista toimista. Sen avulla päivitysten tuominen laitevalmistajien toimesta Androidiin on entistä helpompaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

JussiFX
JussiFX

1

Sonyn luurien hyviin puoliin kuuluu onneksi nopeat päivitykset - oma puhelin on jo Oreossa ärsyttävine "Sovellus on käynnissä taustalla" -ilmoituksineen, joita ei saa piiloon. Ominaisuus on hyvä, mutta en halua aina olla tietoinen ilmoituspaneelissa, että Fonecta Caller on taustalla... kumpa saisi mykistettyä myöhemmissä versioissa ohjelmakohtaisesti.

Huawein kohtuu-tuore tabletti sen sijaan on jumittunut 5.1.1 -versioon, eli tietää ainakin, mitä merkkiä ei enää kannata enempää hommata.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja