Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön

1
Manu Pitkänen

Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön
Vuosi sitten input-ratkaisuita tietokone- ja älypuhelinvalmistajien käyttöön kehittävä Synaptics kertoi kehittäneen sormenjälkilukijan, joka osaisi tunnistaa käyttäjän millimetrin paksuisen lasinkin läpi. Käytännössä FS9100-sensorin piti mahdollistaa uudenlaiset älypuhelimet, joissa käytännössä koko etuala on näyttöä.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut Synapticsin avulla. Ilmeisesti teknologiaa ei saatu älypuhelinvalmistajien näkökulmasta tarpeeksi toimivaksi, minkä takia esimerkiksi Samsung joutui siirtämään Infinity Display -näytöillä varustetuissa Galaxy S8:ssa ja Galaxy Note8:ssa sormenjälkilukijan puhelimen takapuolelle. Kriitikot ovat myös muistaneet huomauttaa tästä Samsungia arvosteluissa.

Synaptics on nyt esitellyt päivitetyn version sensorimallistosta, FS9500:n. Clear ID -markkinointinimen saanut teknologia kykenee siis lukemaan sormenjäljen lasin läpi, joten se voidaan integroida näyttöön. Synaptics väittää sormenjälkilukijan olevan kaksi kertaa nopeampi kuin 3D-kasvojentunnistus – piikki lienee osoitettu Applen suuntaan. Lisäksi ratkaisu mahdollistaa puhelimeen kirjautumisen vain yhtä nappia painamalla.Viiden suurimman älypuhelinmerkin joukkoon kuuluva yhtiö aikoo hyödyntää teknologiaa tulevassa puhelimessaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.