>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nyt tiedetään mitä 5G tarkoittaa – Speksit lyötiin lukkoon

2
Manu Pitkänen

Nyt tiedetään mitä 5G tarkoittaa – Speksit lyötiin lukkoon
3GPP-konsortio on saanut valmiiksi viidennen sukupolven matkapuhelinverkkostandardin kehityksen Lissabonissa järjestetyssä kokouksessa. Kyseessä on tärkeä merkkipaalu 5G:n yleistymisen ja kaupallistamisen kannalta, sillä nyt alan toimijat tietävät mitä 5G käytännössä tulee olemaan.

3GPP kutsuu kehittämäänsä viidennen sukupolven matkapuhelinverkkotekniikkaa 5G NR:ksi, jossa viimeiset kirjaimet tarkoittavat sanaparia New Radio. Teknologian spesifikaatiot on nyt siis lyöty lukkoon ja ne on tarkoitus julkaista vielä tämän viikon aikana. Julkaistavien tietojen pohjalta teknologiayritykset ja operaattorit voivat ryhtyä rakentamaan omia tuotteitaan.

5G NR tulee olemaan hyödynnettävien taajuusalueiden suhteen erittäin monipuolinen, sillä alhaisimmat taajuudet ulottuvat 600–700 megahertsin kaistaleelle ja kaikkein korkeimmat taajuusalueet ovat 50 gigahertsin luokkaa. Eri taajuusalueilla palvellaan erilaisia käyttötarkoituksia sen mukaan kuinka suurta kantomatkaa tai läpäisykykyä signaali tarvitsee. Tekniikan tarkemmat yksityiskohdat selviävät kunhan spesifikaatiot julkaistaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Abcabc375
Abcabc375

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Kiitos tästä. Eipä siis tiedetäkään mitä se 5G tarkoittaa.

Kunnon klikkikalastelua

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.