Apple myönsi hidastavansa vanhoja iPhoneja – Tämä on syy

4
Manu Pitkänen

Apple myönsi hidastavansa vanhoja iPhoneja – Tämä on syy
Internet-kansan syvät rivit ovat aina tienneet varmasti, että Apple heikentää tahallisesti vanhojen iPhonien suorituskykyä ohjelmistopäivityksillä. Salaliiton tavoitteena on saada ihmiset päivittämään puhelin parin vuoden välein uuteen malliin. Apple on kiistänyt johdonmukaisesti väitteet.

Apple on nyt kuitenkin myöntänyt, että se lisäsi vuosi sitten vanhoihin iPhone-malleihin suorituskykyrajoittimen, jonka tarkoituksena on varmistaa optimaalinen käyttökokemus tietynlaisissa olosuhteissa ja käyttötilanteissa. Kun akku vanhenee, sen kyky syöttää laitteistolle huippujännitettä heikkenee. Esimerkiksi kylmät olosuhteet ja äkillinen suorituskyvyn tarve ovat vanhoille puhelimille haastavia.

Puhelin saattaa yllättäen sammua mikäli akku ei pysty tarjoamaan laitteiston vaatimaa jännitettä. Yllättävien sammumisten ehkäisemiseksi Apple lisäsi vuosi sitten iPhone 6:een, 6s:ään ja SE:hen ohjelmisto-ominaisuuden, joka tasoittaa laitteiston äkillisiä tehopiikkejä.Apple kommentoi asiaa viraaliksi nousseen Reddit-ketjun ja sitä kommentoineen Geekbenchin blogikirjoituksen jälkeen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -20%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 272 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi Redmi A2 – hinta laskenut -12%

Xiaomi Redmi A2
70 € RDE.FI
76 € Proshop
79 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 78 €

Kommentit (4)

perhana
perhana

1

Samsungin ja muutaman muun puhelinvalmistajan on todettu hidastavan prosessorin tehoa normaalikäytössä saadakseen akun kestämään edes hieman pidempään ja välttääkseen puhelimen ylikuumenemista, ja ottavat täyden tehon prosessorista irti ainoastaan silloin kun puhelimella ajetaan jotain suorituskykyä mittaavaa testiohjelmaa saadakseen testistä paremmat pisteet.

Apple hidastaa iphonen prosessorin suorituskykyä silloin kun akun teho heikkenee, säästääkseen akkua ja saadakseen akun kestämään pidempään, mutta normaalisti prosessorista otetaan irti kaikki tarpeellinen teho.

Johtopäätös: Apple on paska ja huijaa käyttäjiä?

Vastaa
toope
toope

2

Johan oli selitys Applelta. Kyllä kuluttaja osaa akun vaihdattaa jos sen teho hiipuu mutta eihän kuluttaja nyt tiedä että akku on huono kun Apple tiputtaa puhelimen tehoja jotta akku toimisi kuten ennenkin. Ainoa syy hidastaa vanhoja puhelimia on se että saadaan uusia myytyä kun vanha on ruvennut hidastelemaan. Nyt minä lähdenkin ostamaan uuden akun enkä uutta puhelinta. En kuitenkaan usko että uusi akku tuo apua hidastuneeseen puhelimeen

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kiisu (vahvistamaton)

3

Tämä Applen niin sanottu käyttäystävällisyys on todettu jo niin monen
tiiliskiven saatossa.Iphone 4 lopetti toiminnan ios 7 myötä,surullisinta, että Apple myi vielä tehdaspalautuksina uusia
käyttökelvottamalla softalla.Iphone 4s hidastui 9 samoiten.
Uusimmista 5s ei jaksa ios 11 jne.
Sama laulu tietysti Padeissa.Huippuna viimeisin, eli tahallinen hidastaminen 6,6s ja SE.
Koskahan jälkeenjääneet ymmärtävät vaihtaa merkkiä

Vastaa
keijo123
keijo123

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toope:

Johan oli selitys Applelta. Kyllä kuluttaja osaa akun vaihdattaa jos sen teho hiipuu mutta eihän kuluttaja nyt tiedä että akku on huono kun Apple tiputtaa puhelimen tehoja jotta akku toimisi kuten ennenkin. Ainoa syy hidastaa vanhoja puhelimia on se että saadaan uusia myytyä kun vanha on ruvennut hidastelemaan. Nyt minä lähdenkin ostamaan uuden akun enkä uutta puhelinta. En kuitenkaan usko että uusi akku tuo apua hidastuneeseen puhelimeen

Tuosta voit vaikka katsoa testiä.

https://hothardware.com/news/apple-accu...aging-batteries

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.