Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple Watchiin EKG-mittaus? Älykellosta tulossa huipputarkka terveyslaite

4
Manu Pitkänen

Apple Watchiin EKG-mittaus? Älykellosta tulossa huipputarkka terveyslaite
Apple Watch on tuttu näky kuntosaleilla treenaajien ranteissa, mutta tulevaisuudessa älykello saattaa osata tarkkailemaan kehon toimintaa paljon yksityiskohtaisemmin kuin nyt. Bloombergin tietojen mukaan Apple olisi integroimassa kelloonsa EKG-lukijan.

EKG-lukijan avulla Apple pystyy seuraamaan ihmisen sydämen sähköistä toimintaa yksityiskohtaisesti ja mahdollisesti paljastamaan sydäntoiminnan poikkeavuudet. Ominaisuus auttaisi ihmisiä ohjautumaan sairaalahoitoon nopeammin, jolloin hoidolla saavutetaan parempia tuloksia. EKG-mittaus toimii Bloombergin tietojen mukaan niin, että käyttäjä pusertaa Apple Watchin kehystä sormillaan, jolloin laite lähettää huomaamattoman virran kehoon.

Tällä hetkellä Apple Watch mittaa lähinnä vain sykettä.

Ennen älykellon lanseerausta Apple hankki paljon osaajia terveysteknologiayrityksistä, jotka ovat erikoistuneet non-invasiiviseen verensokerimittaukseen. Voi siis olla, että tulevina vuosina Apple Watchin mittaustoiminnot laajenevat verensokerin tarkkailuun, jolloin kellon hankinta voi kiinnostaa esimerkiksi diabetespotilaita huomattavasti nykyistä enemmän.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

1

"Apple Watch on tuttu näky kuntosaleilla treenaajien ranteissa"
For real? Ei näitä tunnu näkevän kuin kaupassa esillä.

Vastaa
Jebjep
Jebjep

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

"Apple Watch on tuttu näky kuntosaleilla treenaajien ranteissa"
For real? Ei näitä tunnu näkevän kuin kaupassa esillä.

Se että niitä näkee kuntosalilla vaatii sen että käy itse myös sielä kuntosalilla.

Vastaa
cpenter83
cpenter83

3

Ihan mielenkiintoista näin ammattilaiseb näkökulmasta että miten tuo ekg-mittaus toimii kun tähän asti siihen on vaadittu vähintään kaksi (yleensä kolme tai enemmän) elektroidia eri puolille kehoa siten että sydän jää näiden väliin.

Vastaa
perhana
perhana

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

Ihan mielenkiintoista näin ammattilaiseb näkökulmasta että miten tuo ekg-mittaus toimii kun tähän asti siihen on vaadittu vähintään kaksi (yleensä kolme tai enemmän) elektroidia eri puolille kehoa siten että sydän jää näiden väliin.

Se kyllä kerrottiin jo tuossa uutisessa, toki ei tuosta nyt kovin tarkasti toimintamekanismi selviä:

Lainaus:

EKG-mittaus toimii Bloombergin tietojen mukaan niin, että käyttäjä pusertaa Apple Watchin kehystä sormillaan, jolloin laite lähettää huomaamattoman virran kehoon.


Eli käsittäisin tuon niin että jos kello on vasemmassa ranteessa, niin kellon pohja toimii toisena elektrodina, ja kun oikean käden sormilla puserretaan kehystä toimii kehys toisena elektrodina, jolloin virta kulkee kädestä toiseen sydämen kautta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.