Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 3310:stä tulossa Android-pohjainen versio?

Manu Pitkänen

Nokia 3310:stä tulossa Android-pohjainen versio?
Kiinalainen televalvontaviranomainen TENAA on hyväksynyt HMD Globalin hakemuksen TA-1077-nimisen laitteen tuomisesta markkinoille. Hakemuksen tultua julki, paljastui että kyseisen kirjain- ja numeroyhdistelmän taustalta löytyykin Nokia 3310:n 4G-versiointi.

HMD Global aloitti Nokia 3310:n modernin version myynnin Suomessa menneenä keväänä, mutta sen matkapuhelinyhteydet rajoittuivat 2G:hen. Syksyllä HMD Global esitteli päivitetyn version uutuudestaan, missä yhteystuki oli päivitetty 3G-aikaan. Suosio on ollut kaikesta päätellen sen verran hyvä, että markkinoille halutaan tuoda vielä 4G:tä tukeva malli.
Ainakin Kiinassa Nokia 3310:n 4G-versio tulee saataville Yun OS -käyttöjärjestelmällä varustettuna. Yun OS on Alibaban kehittämä mobiilikäyttöjärjestelmä, joka perustuu pohjimmiltaan avoimeen Androidiin (AOSP). Nykyisissä uusissa Nokia 3310 -puhelimissa on käytetty Series 30 -ohjelmistoa.

Ulkonäöllisesti Nokia 3310:n 4G-versio muistuttaa paljon aiempia Nokia 3310 -versiointeja.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja