Halpis-iPhone tulee ensi syksynä – Tällaista on luvassa

1
Manu Pitkänen

Halpis-iPhone tulee ensi syksynä – Tällaista on luvassa
KGI Securitiesin Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi tuoreessa raportissaan, että Apple esittelee uuden "edullisen" iPhonen tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Tässä tapauksessa edullisuus tulee tulkita Applen standardien mukaan, joten oikeasti halpaa iPhonea ei ole markkinoille tulossa.

Kuon mukaan 6,1-tuumaisella LCD-näytöllä varustettu halpis-iPhone tulee maksamaan arviolta 700–800 dollaria eli nykyisellä vaihtokorssilla noin 570–650 euroa. Puhelin tulee lainaamaan monia piirteitä viime syksynä myyntiin tulleesta iPhone X:stä, mutta Apple on tehnyt myös olennaisia muutoksia painaakseen laitteen myyntihinnan alemmaksi.

Tulevassa 6,1-tuumaisessa iPhonessa on iPhone X:n tavoin koko etualan kattava näyttö, mutta paneelitekniikka on vaihdettu OLEDista LCD:ksi. Lisäksi halpismallista löytyy Face ID:n mahdollistava TrueDepth-kamera. Takapuolelta löytyy kuitenkin vain yksi kamera (ei kaksoiskamerajärjestelmää) ja lisäksi 3D Touch -ominaisuudesta on luovuttu kokonaan. Emolevyn osalta on siirrytty edullisempaan pinoamattomaan malliin ja käyttömuistia on kevennetty gigatavulla (yht. 3 GB). Akku on L-muotoisen sijaan tavallinen kalikka.



Takakuoren materiaali on vaihdettu iPhone X:n lasista alumiiniin, mikä voi tarkoittaa langattoman latauksen puutetta. Periaatteessa ensi syksynä esiteltävä malli on siis iPhone X:n ja iPhone 8:n hybridi. Voi olla, että Apple poistaa ensi syksynä nykyisen iPhone X:n kokonaan valikoimista ja uusi halpisversio on suunniteltu sen korvaajaksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (1)

arivesa
arivesa

1

Näyttää siltä, että Apple kyllä osaa teettää havalla tehtyjä tuotteita, mutta ei ole osannut myydä niitä järkihintaan. Onko muutos tähän nyt tulossa? Vihdoin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.