Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 3310:stä julkaistiin Android-pohjainen versio

Manu Pitkänen

Nokia 3310:stä julkaistiin Android-pohjainen versio
Nokia 3310 oli viime kevään yksi puhutuimmista uusista puhelimista ja myöhemmin syksynä se sai rinnalleen 3G-tuella varustetun isoveljen. HMD Global on laajentanut retropuhelinmallistoaan nyt vielä Nokia 3310:n LTE-versiolla.

Joitain saattaa pohdituttaa se, että kuka tarvitsee LTE-verkkoyhteyksillä varustetun peruspuhelimen, jonka tekniikka ei riitä kovin massiiviseen datasiirtoon tai datakäsittelyyn. HMD Global on tehnyt kuitenkin markkinatutkimuksensa harkitusti ja nähnyt markkinoilla kysyntää tällaiselle laitteelle. Kysyntää lienee nimenomaisesti Kiinassa, jossa puhelin on toistaiseksi lanseerattu yhteistyössä China Mobilen kanssa.

Lisäksi Nokia 3310:n LTE-versiossa on muutakin uutta kuin pelkkä päivitetty matkapuhelinverkkotuki. HMD Global on nimittäin vaihtanut puhelimen käyttöjärjestelmän kiinalaiseen YunOS:ään, jonka Alibaba on kehittänyt Androidin pohjalta. LTE-tuki ja käyttöjärjestelmä mahdollistavat esimerkiksi VoLTE HD -puhelut ja Wi-Fi Hotspotin.

Kuluttaja joutuu kuitenkin luopumaan isosta osasta Nokia 3310:n akkukestosta. Siinä missä 2G-mallin akku kesti latauksella 15 tuntia, on 4G-version puheaika vain 5 tuntia.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.