Android P uudistaa käyttöliittymän – iPhone X -tyylisille näytöille tuki

1
Manu Pitkänen

Android P uudistaa käyttöliittymän – iPhone X -tyylisille näytöille tuki
Samsung aloitti vasta hiljan Android Oreo -päivityksen jakelun eurooppalaisille Galaxy S8 -älypuhelimille, mutta jo nyt on saatu uutta tietoa Googlen sisällä kypsyvästä Android P -ohjelmistijulkaisusta. Bloombergille hiiskuttujen tietojen mukaan tänä vuonna Google on panostanut Androidin mukautuvuuteen erilaisia näyttöjä hyödyntäviin laitteisiin.

Käytännössä Android P tulee sisältämään tuen esimerkiksi Essential Phonen tai iPhone X:n näytöistä tutuille "etukamerakoloille". Puhelimien näyttöjen ympäriltä höylätään kaikki ylimääräinen pois ja viime vuonna päästiin jo siihen pisteeseen asti, että lähes kaikesta on päästy eroon: vain etukamera ja muut sensorit estävät enää näyttöalan kasvattamista.

Googlella on laitettu trendi merkille ja hakukoneyhtiö haluaa Android P:llä varmistaa, että puhelinmerkit voivat joustavasti hyödyntää uusia trendejä puhelimissaan. Käytännössä Googlen pitää muokata Androidin käyttöliittymää niin, että se ymmärtää yläreunan keskiosassa olevan "mustan aukon". Kameraloven lisäksi Google aikoo muokata Android P:n käyttöliittymää tukemaan taitettavia näyttöjä. Bloombergin tietojen mukaan Androidin käyttöliittymää uudistetaan muutenkin isolla kädellä, jotta ohjelmisto vetoisi paremmin iPhone-käyttäjiin.Google Assistantin (eli Googlen kehittämän digitaalisen avustajan) hyödynnettävyyttä kolmansien osapuolien kehittämissä sovelluksissa aiotaan myös parantaa Android P:ssä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -39%

Oppo Reno 7 4G
718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1184 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (1)

Dafly
Dafly

1

Sen verran konservatiivi olen, että en koskaan osta puhelinta, jossa on tuossa kuvassa oleva lovinäyttö.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.