Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi bugi iPhonessa: Viesti kaataa sovelluksen

Matti Vähäkainu

Uusi bugi iPhonessa: Viesti kaataa sovelluksen
Uusi vakava bugi on löytynyt iPhone-puhelimissa käytetystä iOS-käyttöjärjestelmästä. Ongelma esiintyy mm. viestisovelluksissa ja se mahdollistaa yhdellä viestillä sovelluksen jäädyttämisen.

Bugi löytyy iOS:n versiosta 11.2.5 ja koskee niin järjestelmän oletusviestisovellus iMessagea, muita viestimiä, mukaanlukien Facebook Messenger, WhatsApp, sekä jopa sähköpostisovelluksia, kuten Gmail tai Outlook, kertoo The Verge.

Ongelman hyväksikäyttö perustuu Intiassa puhutun Telugu-kielen yhteen symboliin. Jostain syystä symbolin näyttäminen ei onnistu ja sovellus jäätyy täysin. Kun symbolin sisältävä viesti on vastaanotettu niin sovellusta ei saa takaisin käyttökuntoon ennen kuin joku lähettää uuden, toimivan, viestin.

Telugu-merkin sisältäneen viestin avaaminen tämän jälkeenkin jäädyttää sovelluksen, joten viesti tulee poistaa, kun toimivan viesti on vastaanotettu. Tietojen mukaan bugi ei koske iOS:n 11.3:n beetaversiota, mutta se ei ole vielä virallisesti saatavilla.Voi olla, että Apple päättää kiirehtiä keväälle tarkoitetun iOS 11.3 -julkaisun nyt, kun merkittävä ongelma merkistökoodauksessa, tai jossain siihen liittyvässä, on paljastunut.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun iPhonesta on löytynyt viesteihin liittyvä vakava ongelma. Viime kuussa kerroimme bugista, jonka avulla iPhonen sai kaatumaan yhdellä linkillä.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.