WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen

1
Matti Robinson

WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka osti WhatsAppin itselleen 2014 valtaisalla summalla.

Tarjolla on kuitenkin tusinoittain hyviä viestisovelluksia, joilla voisi olla potentiaalia samankaltaiseen suosioon Facebookin resursseilla. Yksi mielenkiintoisimmista on Signal, joka on erityisen suosittu tietoturvaa suosivien, kuten toimittajien ja poliitikkojen, keskuudessa.

Signalin merkityksestä kertoo myös se, että viime syksynä Facebookin omistamalta WhatsAppilta lähtenyt viestisovelluksen perustaja Brian Acton on sijoittanut Signaliin kymmeniä miljoonia.

Jan Koumin kanssa WhatsAppin perustanut miljardööri Acton on osallistunut 50 miljoonan dollarin aloituspääomalla Signal Foundation -yhdistyksen perustamiseen. Kyseessä on voittoa tavoittelematon 501(c)(3) -yhdistys, jonka tarkoituksena on parantaa Signal-teknologiaa ja vahvistaa viestisovellustiimiä.Tässä vaiheessa Signal Foundationin verkkosivujen kehitys on vielä kesken, joten siellä on tarjolla ainoastaan yhdistyksen virallinen tavoite, joka on, vapaasti suomennettuna, kehittää avoimen lähdekoodin yksityisyysteknologiaa, joka suojaa vapaata ilmaisua ja mahdollistaa turvallisen globaalin viestinnän.

Yhdistyksen perustajana on Actonin lisäksi Signalin taustalla oleva Moxie Marlinspike, joka on kertonut yhdistyksen perustamisesta Signalin virallisessa blogissa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -43%

Oppo Reno 7 4G
701 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1229 €

Oppo A74 – hinta laskenut -33%

Oppo A74
362 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 544 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10e
504 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentit (1)

Mikki65
Mikki65

1

Erittäin hyvä uutinen. Toivottavasti tekee mitä lupaa.

Messenger ja WhatsApp ovat urkkijoita pahimmassa merkityksessä, niiden lataaminen luuriin antaa käytännössä admin-oikeudet puhelimiisi.
En ole ladannut, enkä lataa.

Tämä Signal kyllä saattaa muuttaa suhtaumiseni em palveluihin, täytyypä tsekata!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.