Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat

1
Manu Pitkänen

SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat pyrkivät toteuttamaan asioita niin, että ne tarvitsisivat mahdollisimman vähän tilaa laitteissa. Yksi turhiksi koetuista tilasyöpöistä on SIM-korttipaikka.

Jo usean vuoden ajan on puhuttu tekniikasta, jonka avulla operaattori voisi tunnistaa asiakkaansa ja hänen tekemän liittymäsopimuksen älypuhelimen elektronisen SIM-kortin avulla. Puhelimessa ei tarvitsisi olla isoa muoviläpyskää, vaan SIM-kortti voitaisiin integroida osaksi prosessia tai muuta laskentapiiriä. eSIM-tekniikkaa on yritetty tuoda markkinoille muun muassa iPadien kautta, mutta älypuhelimissa tekniikka ei ole vielä ottanut tuulta alleen.

Teknisestä toteutuksesta asia ei selvästikään ole kiinni, vaan ilmeisesti operaattorit kokevat muovikortin olevan tehokas tapa sitouttaa asiakas. Lisäksi fyysinen muovikortti antaa mahdollisuuden laskuttaa ihmistä korttikohtaisesti eikä niinkään käyttäjäkohtaisesti (yhdellä asiakkaalla voi olla useita SIM-kortin tarvitsevia laitteita).Vaikka operaattorit hankaavat vastaan, niin teknologiaa kehitetään siitä huolimatta. Brittiläinen mikroarkkitehtuurikehittäjä ARM on nimittäin esitellyt iSIM-tekniikkaa, jonka avulla nano SIM -kortit voisi korvata suoritinpiiriin integroidulla piirillä. iSIMejä voisi hyödyntää esimerkiksi IoT-laitteissa, kuten lennokeissa, kodin älykkäissä laitteissa ja etäohjattavissa laitteissa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

aapii
aapii

1

Jotenkin tuo iSim pitäisi saada kuitenkin käyttäjän vaihdettavaksi laitteesta toiseen. Jos nyt vaikka puhelin hajoaa lauantai iltana muutaman oluen jälkeen, niin eihän sitä varapuhelinta auta kaivaa kaapista, jos liittymää ei saa käyttöön ilman operaattorin apua. Ennen vanhaan NMT puhelimethan olivat ilman SIM kortteja ja ne koodattiin myydessä tietylle numerolle. Puhelimen rikkoutuessa sama numero koodattiin taas jälleenmyyjän toimesta uuteen laitteeseen.
Toki jos tuo SIM tieto olisi aktivoitu vaikka gmail/icloud -tilille, jolloin puhelin aktivoituisi kirjautumalla kyseiselle tilille - silloinhan olisi kätevää, kun voisi monella laitteella soitella käyttäen yhtä "liittymää".
Tässä tilanteessa ainoastaan perinteisten näppäinmallisten puhelimien omistajat jäisi ongelmiin. No, ehkä tässä joku iSIM/perinteinen SIM -rinnakkaiselo jäisi mahdolliseksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja