>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia vie 4G-verkon Kuuhun ensi vuonna

Manu Pitkänen

Nokia vie 4G-verkon Kuuhun ensi vuonna
Vodafone ja Nokia ovat liittyneet mukaan "vapaaehtoisista tieteilijöistä" koostuvan PTScientists-ryhmän hankkeeseen, jossa tavoitteena on rakentaa toimiva 4G-verkko Kuun pinnalle. Rakennettavan matkapuhelinverkkoyhteyden avulla välitetään videokuvaa Kuun pinnalta.

PTScientists vastaa projektiin ohjauksesta ja se aikoo esimerkiksi hyödyntää Elon Muskin SpaceX-avaruuslentoyhtiön rakettilaukaisuja tarvittavien komponenttien toimittamiseksi Kuuhun. Komponentit toimitetaan avaruuteen jo ensi vuoden aikana.

Kuuhun toimitetaan käytännössä kaksi Audi lunar quattro -ajoneuvoa, jotka kommunikoivat toistensa kanssa ja välittävät videokuvaa sekä tieteellistä dataa Kuun pinnalta matkapuhelinverkon kautta. Projektia varten Nokia kehittää Bell Labsin kautta vain kilogramman painoisen Ultra Compact Network -tukiaseman. Kuukulkijat tutkivat Apollo 17 -lennon aikana käytettyä kuuautoa. Apollo 17 oli toistaiseksi viimeinen miehitetty avaruuslento Kuuhun.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.