Galaxy S9:n näyttöä ylistetään – Maailman paras näyttö

5
Manu Pitkänen

Galaxy S9:n näyttöä ylistetään – Maailman paras näyttö
Samsung on uudella Galaxy S9 -älypuhelimellaan kaapannut maailman parhaimman mobiilinäytön tittelin jälleen itselleen. Viime syksynä titteli siirtyi Samsungin edelliseltä lippulaivapuhelimelta Applen iPhone X:lle.

DisplayMaten testeissä Galaxy S9 nakuuttaa jokaisella osa-alueella vihreät tauluun. Toisin sanoen Galaxy S9:n näyttö on mitatuilla osa-alueilla "parasta mahdollista" laatua – tai ainakin virheet ovat niin pieniä, että arvot pysyvät DisplayMaten toleranssien sisällä. Mikään muu puhelin ei ole onnistunut saamaan vihreää kaikissa kategorioissa.

DisplayMate kehuu erityisesti Galaxy S9:n 5,8-tuumaisen OLED-näytön absoluuttista väritarkkuutta joka on testaajan mukaan lähes täydellinen. OLED-näytöt olivat pitkään kuvanlaadullisesti heikompia kuin LCD-paneelit, mutta kehitystyöhön upotetut miljoonat dollarit alkavat hiljalleen tuottamaan tulosta ja OLED-paneelit ovat menneet perinteisemmän LCD-tekniikan ohi. OLED-näytöt kuluttavat vähemmän energiaa kuin LCD-paneelit – tällä hetkellä OLEDin käyttöä puhelimissa, tableteissa ja televisioissa hillitsee tuotannon niukkuus ja hinta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global) – hinta laskenut -33%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global)
167 € CDON
259 € Multitronic
275 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 248 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
175 € CDON
199 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Xiaomi POCO F4 – hinta laskenut -20%

Xiaomi POCO F4
455 € Hobby Hall
565 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 565 €

Oppo A17 – hinta laskenut -20%

Oppo A17
118 € Multitronic
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 148 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
jarppi1234 (vahvistamaton)

1

Jos Samsung galaxy s9 plus. Tulisi edge mallina vois ostaa. On sen verran hieno puhelin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Näihin mittauksiin kannattaa suhtautua pienin varauksin, iPhone X:aa käyttäneenä, jossa siis piti olla ”maailman paras näyttö”, nyt enää toisiksi paras, voin sanoa, että ei kyllä ole. Valkoisen sävyn muuttuminen kun näyttöä katsoo vähääkään vinosta on aivan kauheata. Kyllä, tyypillisessä puhelimen LCD näytössäkin valovoima vähenee nopeasti kun laitetta kallistaa, mutta valkoisesta ei sentään tule sinistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jarppi1234 (vahvistamaton)

3

Maku asioita kumman näytö on parempi. Mun tämän hetkisessä MICROSOFT LUMIA 950 puhelimessa 2k näyttö ja ihan riittävä on ollut. Kesällä ostan uuden puhelimen kun saan osamaksut maksettua loppuun.

Vastaa
Caliber
Caliber

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jarppi1234:

Maku asioita kumman näytö on parempi. Mun tämän hetkisessä MICROSOFT LUMIA 950 puhelimessa 2k näyttö ja ihan riittävä on ollut. Kesällä ostan uuden puhelimen kun saan osamaksut maksettua loppuun.

Varmaan on riittävä, jos on on osamaksut kesken xD
Näyttö on muutakin kuin resoluutio, Samsungilla nyt vaan on parhaat ja hienoimmat näytöt. ja S Galaxyt on näyteikkuna näille.

Vastaa
arivesa
arivesa

5

iX:n OLED-näytöt valmistaa Samsung. Applellahan ei mitään omaa valmistuskapasiteettiä ole. Samsung siis kisaa tässä itsensä kanssa.

O.P. Kallasvuo sapetteli muinoin Sampan OLED-näytön kalleutta N8:iin.
Kuten Apple nyt. Vois tietty tehdä itsekin,jos olisi eväät hankittuna. Eipä ole. Sama kumpaa myydään, Samsung tienaa kummassakin keississä.

Osto-osista riippuvaisen ei olisi kannattanut ärhennellä raastuvassa.
Nyt maksaa siitä arvaten kympin extraa kappaleelta. Eli yhtensä paljon.

Kaappaus mobiili.fi sivulta:

Kiinalainen Ichunt on hiljattain arvioinut uuden iPhonen valmistuskustannukset ja päätynyt arviossaan 412,75 dollariin eli 345,55 euroon. Kalleimmaksi komponentiksi Ichunt nimeää Samsungin valmistaman OLED-näytön, jolle tulee hintaa 80 dollaria eli 67 euroa. Uusi A11 Bionic -suoritin ja Face ID -kasvojentunnistustekniikka puolestaan maksavat kumpikin noin 25 dollaria eli 21 euroa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.