Galaxy S9:n näyttöä ylistetään – Maailman paras näyttö

5
Manu Pitkänen

Galaxy S9:n näyttöä ylistetään – Maailman paras näyttö
Samsung on uudella Galaxy S9 -älypuhelimellaan kaapannut maailman parhaimman mobiilinäytön tittelin jälleen itselleen. Viime syksynä titteli siirtyi Samsungin edelliseltä lippulaivapuhelimelta Applen iPhone X:lle.

DisplayMaten testeissä Galaxy S9 nakuuttaa jokaisella osa-alueella vihreät tauluun. Toisin sanoen Galaxy S9:n näyttö on mitatuilla osa-alueilla "parasta mahdollista" laatua – tai ainakin virheet ovat niin pieniä, että arvot pysyvät DisplayMaten toleranssien sisällä. Mikään muu puhelin ei ole onnistunut saamaan vihreää kaikissa kategorioissa.

DisplayMate kehuu erityisesti Galaxy S9:n 5,8-tuumaisen OLED-näytön absoluuttista väritarkkuutta joka on testaajan mukaan lähes täydellinen. OLED-näytöt olivat pitkään kuvanlaadullisesti heikompia kuin LCD-paneelit, mutta kehitystyöhön upotetut miljoonat dollarit alkavat hiljalleen tuottamaan tulosta ja OLED-paneelit ovat menneet perinteisemmän LCD-tekniikan ohi. OLED-näytöt kuluttavat vähemmän energiaa kuin LCD-paneelit – tällä hetkellä OLEDin käyttöä puhelimissa, tableteissa ja televisioissa hillitsee tuotannon niukkuus ja hinta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -32%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
848 € CDON
895 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1028 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A15 (5G) – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A15 (5G)
133 € Bigbox
179 € Gigantti
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -21%

Motorola Edge 30 Neo
236 € CDON
236 € Teknikproffset
341 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 297 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
jarppi1234 (vahvistamaton)

1

Jos Samsung galaxy s9 plus. Tulisi edge mallina vois ostaa. On sen verran hieno puhelin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Näihin mittauksiin kannattaa suhtautua pienin varauksin, iPhone X:aa käyttäneenä, jossa siis piti olla ”maailman paras näyttö”, nyt enää toisiksi paras, voin sanoa, että ei kyllä ole. Valkoisen sävyn muuttuminen kun näyttöä katsoo vähääkään vinosta on aivan kauheata. Kyllä, tyypillisessä puhelimen LCD näytössäkin valovoima vähenee nopeasti kun laitetta kallistaa, mutta valkoisesta ei sentään tule sinistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jarppi1234 (vahvistamaton)

3

Maku asioita kumman näytö on parempi. Mun tämän hetkisessä MICROSOFT LUMIA 950 puhelimessa 2k näyttö ja ihan riittävä on ollut. Kesällä ostan uuden puhelimen kun saan osamaksut maksettua loppuun.

Vastaa
Caliber
Caliber

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jarppi1234:

Maku asioita kumman näytö on parempi. Mun tämän hetkisessä MICROSOFT LUMIA 950 puhelimessa 2k näyttö ja ihan riittävä on ollut. Kesällä ostan uuden puhelimen kun saan osamaksut maksettua loppuun.

Varmaan on riittävä, jos on on osamaksut kesken xD
Näyttö on muutakin kuin resoluutio, Samsungilla nyt vaan on parhaat ja hienoimmat näytöt. ja S Galaxyt on näyteikkuna näille.

Vastaa
arivesa
arivesa

5

iX:n OLED-näytöt valmistaa Samsung. Applellahan ei mitään omaa valmistuskapasiteettiä ole. Samsung siis kisaa tässä itsensä kanssa.

O.P. Kallasvuo sapetteli muinoin Sampan OLED-näytön kalleutta N8:iin.
Kuten Apple nyt. Vois tietty tehdä itsekin,jos olisi eväät hankittuna. Eipä ole. Sama kumpaa myydään, Samsung tienaa kummassakin keississä.

Osto-osista riippuvaisen ei olisi kannattanut ärhennellä raastuvassa.
Nyt maksaa siitä arvaten kympin extraa kappaleelta. Eli yhtensä paljon.

Kaappaus mobiili.fi sivulta:

Kiinalainen Ichunt on hiljattain arvioinut uuden iPhonen valmistuskustannukset ja päätynyt arviossaan 412,75 dollariin eli 345,55 euroon. Kalleimmaksi komponentiksi Ichunt nimeää Samsungin valmistaman OLED-näytön, jolle tulee hintaa 80 dollaria eli 67 euroa. Uusi A11 Bionic -suoritin ja Face ID -kasvojentunnistustekniikka puolestaan maksavat kumpikin noin 25 dollaria eli 21 euroa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.