Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee

4
Manu Pitkänen

Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat kuitenkin pysytelleet selkeästi rajoitetumpina kuin konsolipelit, mutta kehitysaskeleita on kuitenkin otettu huimasti.

Applen tuotemarkkinointipomo Greg Joswiakin mukaan iOS-pelit ovat hiljalleen ottamassa kiinni nykyaikaisia konsoleita, mistä selkeänä merkkinä hän pitää viimeaikaisia pelijulkaisuja, kuten Fortnitea ja PlayerUnknown's Battlegroundsia – viimeksi mainittu tarjoaa konsolimaisen pelikokemuksen lisäksi myös mahdollisuuden moninpelata puhelimella PC- ja konsolipelaajien kanssa.

Vaikka useimmat iOS-pelit ovatkin edelleen luonteeltaan kasuaaleja, niin Applella uskotaan konsoleiden ja mobiililaitteiden erojen pienenevän tulevaisuudessa. Tässä kehityksessä auttaa mobiililaitteiden vuosittainen iterointi, kun taas konsolipuolella on totuttu verkkaisempaan laitejulkaisusykliin. Applella on ilmeisesti myös kova usko oman grafiikkaohjaimen kehitykseen – viime vuonna Apple alkoi käyttää mobiililaitteissaan ensimmäistä kertaa itse suunnittelemaansa GPU:ta.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (4)

Jonahan
Jonahan

1

Joko Applella on kova uho tai sitten se tietää jotain, tai on vaan seurannut uutisia esim. Nintendosta. Mitäs sen uuden hittituotteen sisällä hyrrääkään: vuosia vanha virrankäytöltään mobiililaitteeseen sopiva SoC.

Vastaa
pentsu
pentsu

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

Isoin ongelma tuossa yhtälössä on toimivien kontrollien tekeminen kosketusnäytölle.

Ja vieläpä siten että ruudulta näkyykin vielä sen jälkeen jotain kun omat sormet on edessä

Vastaa
mcmopo
mcmopo

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

Isoin ongelma tuossa yhtälössä on toimivien kontrollien tekeminen kosketusnäytölle.

Ja vieläpä siten että ruudulta näkyykin vielä sen jälkeen jotain kun omat sormet on edessä

Ei nuo kontrollit niin hirveä ongelma ole. Applen ei tarvitse kuin julkaista oma ohjain ja jonkinlainen cast (cromecast) tyyppinen toiminta peleille ja kaikki muuta seuraavat perässä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.