Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google on ostamassa palan Nokian teknologiaa

Manu Pitkänen

Google on ostamassa palan Nokian teknologiaa
Google neuvottelee Nokian lentokonelaajakaistabisneksen ostamisesta, uutisoi Bloomberg. Uutistoimiston mukaan Google emoyhtiö, Alphabet, haluaa laajentaa sen nykyistä laajakaistapalvelua uusille markkinoille.

Nokian kehittämä A2G-matkapuhelinverkkoteknologia mahdollistaa suoran datasiirron lentokoneen ja maanpinnalla sijaitsevan tukiaseman välillä, jolloin verkkoyhteyttä ei tarvitse kierrättää satelliittien kautta. Teknologia lyhentää viiveaikoja ja nopettaa datasiirtoa. Googlea houkuttelee nopeiden verkkoyhteyksien tarjoaminen lennoilla. Tällä hetkellä markkina on vahvasti Gogo-nimisen yrityksen hallussa.

Googlen valikoimista löytyy jo matkapuhelinliittymiä (Project Fi) sekä nopeita Internet-yhteyksiä tarjoava Google Fiber -palvelu. Lennoilla tarjottava verkkoyhteys täydentäisi yhtiön palveluvalikoimaa ja varmistaisi, että Googlen palveluita voidaan käyttää myös lentojen aikana.Nokian ja Googlen väliset neuvottelut ovat kuitenkin vielä kesken, joten kauppa voi vielä peruuntua.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.