Xiaomi haastaa uudella pelipuhelimella Razer Phonen: Tässä on Black Shark

Matti Robinson

Xiaomi haastaa uudella pelipuhelimella Razer Phonen: Tässä on Black Shark
Yksi ehdottomasti viime vuoden mielenkiintoisimmista älypuhelinjulkistuksista oli pelilaitevalmistaja Razer saapuminen markkinoille yhtiön esikoisella. Razer Phonen erityiskykyihin kuului mm. huippuhyvät kaiuttimet sekä markkinoiden ensimmäinen – ainakin massatuotteissa – 120 hertsin kosketusnäyttö.

Koska kiinalaisyhtiöt ovat perinteisesti haistelleet trendejä suuremmilta valmistajilta, niin toki myös pelaajillle suunnatun puhelimen saapuminen markkinoille herätti niiden vaistot. Nyt kiinalaisvalmistajista Xiaomi on julkaissut oman pelipuhelimensa, jonka vihermusta värityskin vaikuttaa olevan peräisin Razerilta.

Black Shark on saman nimisen Xiaomin tytäryhtiön kehittämä Android-puhelin, joka tarjoaa tehoa ja jopa nestejäähdytyksen. Noin kuuden tuuman Full HD+ -näytöllä ja Snapdragon 845 -piirillä varustettu Black Shark sisältää Razer Phonen tavoin stereokaiuttimet, mutta outona yksityiskohtana ei ole sisällyttänyt kuulokeliitäntää.
Ehkäpä johdosta olisi harmia pelatessa, joten Xiaomi pakottaa käyttämään langattomia vaihtoehtoja tai USB-porttia.

Puhelimesta löytyy suorituskykymoodin käynnistävä erillinen nappi laitteen vasemmalta sivulta, jolloin nestejäähdytyksen tarve korostuu laitteen lämmetessä normaalia enemmän.

Kamerat eivät ole laitteen olennaisin osa, mutta Black Sharkissa on silti kaksoiskamera, joka luottaa 12 ja 20 megapikselin sensoreihin. Lisäksi etukameraan on panostettu niin ikään 20 megapikselin sensorilla.Tallennustilaa ja RAM-muistia on versiosta riippuen joko 64 tai 128 gigatavua ja 6 tai 8 gigatavua samassa järjestyksessä. Akku on varsin mehevä 4000 milliampeeritunnin pakkaus, sama kapasiteetti kuin Razer Phonessa.

Laitteessa pyöritetään yhtiön omaa Joy UI -käyttöliittymää, joka on muokattu versio Android 8.0 Oreon päälle rakennetusta MIUI-käyttöliittymästä. Xiaomi julkaisi myös laitteeseen liitettävän ohjaimen, jonka ensimmäiset 50 000 tilaajaa saa ilmaiseksi (muuten n. 25 euroa).

Valitettavasti tässä vaiheessa ei ole tietoa milloin (jos ollenkaan) laite saapuu Euroopassa myyntiin, mutta Kiinassa laitetta voi alkaa ennakkotilaamaan jo viikon päästä. Hintaa Black Sharkilla on 390 euroa (6/64GB) tai 450 euroa (8/128GB), ja laitetta saa kahdella värivaihtoehdolla (musta ja hopea). Suomessa laitetta tuskin tuohon hintaan tosin saa, jos se täällä esitellään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
460 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -20%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
100 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.