>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Hupsis! Venäjä yritti estää Telegramin, blokkasi tuhansia IP-osoitetta, mutta Telegram toimii edelleen

Petteri Pyyny

Hupsis! Venäjä yritti estää Telegramin, blokkasi tuhansia IP-osoitetta, mutta Telegram toimii edelleen
Venäjä on kieltänyt viestipalvelu Telegramin, kuten se uhkasi jo aiemmin.

Tämän seurauksena Venäjän viestinnästä vastaava viranomainen Roskomnadzor on estänyt pääsyn Telegramin IP-osoitteisiin maasta. Ongelmana vain on se, että esto on tehty hieman turhan järeästi: Telegram käyttää Amazonin pilvialustaa ja blokkauksen seurauksena kymmenet tuhannet muutkin kuin Telegramin IP-osoitteet ovat kadonnet venäläisten ulottumattomiin.

Mukana vahingossa estettyjen osoitteiden listalla ovat mm. monet venäläiset tai Venäjällä toimivat pankit, verkkopelit ja muut nettipalvelut.

Sittemmin viranomaiset ovat estäneet samalla rysäyksellä myös tuhansia IP-osoitteita, jotka toimivat Googlen pilvipalveluissa, pahentaen tilannetta entisestään.

Koko episodin ehdoton huipennus lienee se, että myös valvontaviranomaisen (Roskomnadzorin) omat verkkosivutkin olivat estettyjen joukossa eli nekään eivät enää toimi.
Telegram on kuitenkin reagoinut tilanteeseen ja vaihdellut palveluidensa IP-avaruuksia ja palvelu tuntuu toimivan osalle venäläiskäyttäjistä edelleen. Myös VPN-verkot ovat kovassa käytössä estojen myötä sillä niiden avulla IP-osoitteiden estoa voidaan kiertää, kierrättämällä oma verkkoliikenne Venäjän ulkopuolelle.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.