>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön?

3
Puhelinvertailu

Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön?
WhatsApp muutti käyttöehtojaan Euroopan Unionin tulevan tietosuoja-asetuksen mukaiseksi, mutta teki sen hieman isolla kädellä. Jatkossa WhatsAppin ikäraja on 16 vuotta.

Nyt netissä onkin arvailtu, että huoltajan suostumuksella tuon ikärajan voisi sivuuttaa.

Luimme läpi WhatsAppin käyttöehdot ja väite ei pidä paikkaansa. WhatsAppin käyttö on yksiselitteisesti kiellettyä alle 16-vuotiailta. Jos käyttäjä asuu maassa, jossa edes 16 vuoden ikä ei riitä laillisesti hyväksymään käyttöehtosopimusta, tulee käyttäjän saada lisäksi huoltajan lupa WhatsAppin käytölle.

Eli ikäraja on EU-kansalaisille ehdoton, vaikka Euroopan Unioni näin tiukkaa rajausta ei lainsäädännössä vaadikaan.

WhatsAppin käyttöehdot vuonna 2018
Katkelma WhatsAppin uusista käyttöehdoistaLuonnollisesti osa niistä miljoonista lapsista, jotka ovat tottuneet käyttämään WhatsAppia, tulevat vain yksinkertaisesti valehtelemaan ikänsä palvelun käyttöehdot hyväksyessään. Mutta tällöin voidaan spekuloida sillä, menettävätkö he sopimusrikkomuksen tehdessään myös EU:n tietosuoja-asetuksen GDPR:n hyvät puolet, kuten "oikeuden tulla unohdetuksi".


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

1

Ikäraja on ihan hyvä, ongelma on se jos vanhemmat on antaneet luvan aiemmin 13-15 vuotiaalle lapsella ja ikä ei ole uutta rajaa ylittänyt. Eli lähteee palvelu alta "takautuvasti"

Lainaus:

Luonnollisesti osa niistä miljoonista lapsista, jotka ovat tottuneet käyttämään WhatsAppia, tulevat vain yksinkertaisesti valehtelemaan ikänsä palvelun käyttöehdot hyväksyessään.


Tämän kikan käyttämisen estämiseen voisi auttaa jokin näppärä ilmianto systeemi, yhdessä konsernin kehittyyneen algoritmiosaamisen kanssa.

Vaihtoehtoisesti sitten luoda sellainen palvelu jonka voisi antaa lasten käytettäväksi (voisi kiinnostaa myös vanhempaa väkeä)

Vastaa
simeoni
simeoni

2

Minun mielestäni tuo käyttöehtojen lainauksen viimeinen lause on lisäys kumpaankin edelliseen lauseeseen, ei pelkästään ei-EU:ta koskevaan.

Lisäksi, EU:n tietosuoja-asetusta sovelletaan sellaisenaan tai mahdollisen kansallisen lainsäädännön täydentämänä. WhatsAppin käyttöehdoissa mainittu viittaus kunkin maan lainsäädöntöön koskee tätä, joten yksittäinen toimija ei kai voi asettaa lainsäädäntöä tiukempia ehtoja toiminnalleen. Ks. oikeusministeriön julkaisu http://oikeusministerio.fi/artikkeli/-/...osuoja-asetusta

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

3

Aika härskiä että kolmosen uutisissa valehdeltiin päin naamaa ja väitettiin ikärajan olevan kierrettävissä huoltajan suostumuksella

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.